HAK: Dionica A6 Kikovica-Delnice otvorena samo za osobna vozila

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, zbog vjetra dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Delnica otvorena je samo za osobna vozila, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).

U Gorskom kotaru ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na dionici A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, državna cesta DC1 (Lička magistrala), stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

Jak vjetar puše na A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km na sat.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.  Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.
Danas neće ploviti katamaran na liniji Pula-Unije-Susak-Mali Lošinj-Ilovik-Silba-Zadar. (H)