HAK: A1 zatvorena za promet između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a A7 između čvorova Šmrika i Hreljin

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije, na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin) te autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke, javlja u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub.

Za sav promet zatvorena je i Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, kao i državna cesta DC1 Gračac-Knin i županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Sučević-Srb.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice, riječka obilaznica (A7) između čvorova Orehovica i Škurinje, A7 čvor Draga-čvor Šmrika, Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC25 Gospić-Karlobag, Paški most, lokalna cesta LC58107 od Kraljevice (DC8) do Križišća (DC501) i županijska cesta ŽC5030 Platak-Kamenjak.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen je promet za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica te DC1 Vaganac-Korenica-čvor Udbina-Gračac.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti.

Hrvatske ceste i HAC zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti sa ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet između Rijeke i Delnica, navodi HAK.

Prema Dalmaciji i obratno kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok te zatim državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin.

HAK upozorava i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.