Hajdukovića kaznili jer nije dolazio u Sabor: ‘Kriv je SDP’

Izvor: N1

Na početku godine činilo se kako su zastupnici prionuli poslu jer su imali svega osam izostanaka. No već u veljači se pokazalo da iznimka čini pravilo pa se od 151 saborskog zastupnika u markiranje upustilo njih 21.

Ujedno je veljača od početka zasjedanja zauzela brončanu medalju po pitanju nedolaska na posao.

Na ovoj nepopularnoj listi prvo mjesto je zauzeo oporbeni Domagoj Hajduković (SDP). Njega je Odbor za izbor, imenovanje i upravne poslove kaznio sa 750 kunazbog pet neopravdanih dana. Hajduković je, pak, za 24sata pojasnio da je riječ o pogrešci njegova kluba jer se znalo da putuje u Ameriku na edukaciju, no netko je propustio o tome izvijestiti Odbor.

– Riječ je o propustu Kluba SDP-a. Naime, znalo se da putujem na stručnu edukaciju u Ameriku, i to na poziv State Departmenta. Sve sam prijavio Klubu SDP-a, no oni to nisu proslijedili Odboru za izbor, imenovanje i upravne poslove – rekao je Hajduković. Uz to ističe: “Moje putovanje ni lipe nije stajalo porezne obveznike. Troškove snosi State Department. Ondje sam bio tri tjedna, od 10. veljače do 4. ožujka”.

Na pitanje može li se i hoće li se žaliti zbog propusta kluba kaže:

“Kad sam vidio što pišu mediji, zvao sam nadležni Odbor. Rekli su da je odluka donesena za ovaj mjesec i da se ne može retroaktivno poništiti. Koliko znam, Klub je poslao svoje očitovanje zbog čega sam izostao te će od Odbora tražiti da daju mišljenje mogu li mi vratiti novac”.

Predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk na pitanje tko je napravio propust je rekao:

“To morate pitati Odbor. Inače, zastupnici sami moraju obavijestiti Odbor o razlozima izostanka. Mi kao Klub smo, nakon što nam se kolega obratio, poslali dopis uz objašnjenje zbog čega bi mu trebalo vratiti iznos koji će oduzeti”.