Hajdaš Dončić, Grbin i Zmajlović suspendirani na 2 godine

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a, na kojoj se cijelu subotu raspravljalo o krizi u stranci, izglasana je dvogodišnja suspenzija za Sinišu Hajdaša Dončića, Peđu Grbina, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića.

Prije zadnje stanke na sjednici Glavnog Odbora Davor Bernardić poručio je da će, ako je problem u njemu, dati ostavku na mjesto saborskog zastupnika:

“Potpisujem, izlazim iz Sabora, a ako i ovih 23 koji su potpisali pismo iziđe iz Sabora, dajem ostavku na mjestu predsjednika stranke”.

Ubrzo nakon stanke završilo je glasanje. I s 56 glasova ‘za’ članovi Glavnog odbora SDP-a izglasali su sankcije za četiri članova Predsjedništva stranke. Drugim riječima odlučeno je da su Siniša Hajdaš Dončić, Peđa Grbin, Mihael Zmajlović i Vedran Babić suspendirani su na dvije godine što znači da u tom razdoblju neće imati pravo kandidirati se za bilo koju funkciju dođe li do novih unutarstranačkih izbora, piše Večernji list.

Bernardić je komentirao stranačkog kolegu Peđu Grbina te kazao kako je on već godinu dana u misiji njegovog rušenja.

“Zrakoplov” SDP-a ljulja već dugo
Bernardić je tijekom prilično burne rasprave s Grbinom poručio članovima da ne podrže anarhiju i puč te kazao kako je svjestan svoje odgovornosti, no da nije kriv za sve u stranci. Bernardić je kazao i da za izbori za novog predsjednika stranke trebaju biti u skladu pravilima.

Bernardić je kazao da se “zrakoplov” SDP-a ljulja već dugo, ali da se sada trese i pilotska kabina. Kazao je da mu situacija u stranci pada teško te da neće biti protiv da pojedinci ostanu obavljati svoje funkcije u stranci.

“Ako je doista problem u meni dat ću ostavku na mjesto saborskog zastupnika”, kazao je Bernardić i pozvao stranačke kolege da potpišu svoje ostavke na mjestu saborskih zastupnika i onda će on dati ostavku, prenosi RTL.