Habijan: Izvanredno stanje nije u državi, nego u oporbi

Zastupnik HDZ-a Damir Habijan istaknuo je u nedjelju, nakon završetka izvanredne sjednice Hrvatskog sabora, da se izvanredno stanje nalazi unutar oporbe koja je, po njemu, ispala smiješna i pogubljena.

“Nemamo izvanredno stanje u državi, ali je očito izvanredno stanje unutar oporbe koja je potpuno pogubljena. To se najbolje vidjelo jučer kada su pobjegli iz sabornice na poziv zastupnice Dalije Orešković, kojoj je uspjelo napraviti od cijele oporbe jednu šalu, ispali su smiješni“, rekao je Habijan u izjavi za novinare.

HDZ-ov zastupnik time se referirao na jučerašnju točku o aferi “plin za cent” kada je nekoliko zastupnika izgubilo pravo na pojedinačnu raspravu jer se nisu na vrijeme vratili u sabornicu, koju su demonstrativno napustili tijekom izlaganja zastupnika Hrvoja Zekanovića (HDS).

“Pokazali su potpuno neznanje u poznavanju osnovnog akta Hrvatskog sabora, a to je Poslovnik o radu”, dodao je Habijan.

Ponovio je stav da rasprave o štrajku na sudovima i prodaji HEP-ovih viškova plina po cijeni koja je u jednom trenutku iznosila svega 1 cent, nisu bile potrebne niti su donijele neke nove informacije.

“Puno smo više informacija čuli na Odboru za gospodarstvo gdje su bili svi akteri uključeni u ovo pitanje i gdje su svi saborski zastupnici mogli postaviti pitanje”, napomenuo je.

Govoreći o štrajku pravosudnih službenika i namještenika, Habijan je ustvrdio da Vlada i Ministarstvo pravosuđa nastavljaju socijalni dijalog sa sindikatima. “Za Vladu je ovo radno ljeto, a oporba se drugi put slikala na stepenicama i ide na jedno dugo toplo ljeto”, rekao je.