Gužva zbog cijepljenja na Zagrebačkom velesajmu

Na punktu za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu u utorak se planira cijepiti Pfizerovim cijepivom 4500 ljudi, a od ranog jutra nastala je velika gužva zato što, kaže ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar, građani ne dolaze u naručenom terminu.

“Glavni je razlog za gužvu to što ljudi ne dolaze u termine kada su naručeni nego ranije. Nema potrebe da bilo tko dolazi ranije i čeka, cjepiva ima dovoljno i svi koji su danas naručeni bit će cijepljeni. Ali neka dođu 15-ak minuta, a ne po dva sata prije cijepljenja”, izjavio je Šostar Hini.

Kaže kako je plan da se danas i u iduća dva dana na punktu na Zagrebačkom velesajmu Pfizerovim cjepivom cijepi po 4500 ljudi, a u pričuvi je još oko 6000 doza AstraZenece.

Kad je riječ o daljnjem tijeku cijepljenja, Šostar kaže kako će se ono u potpunosti odvijati na Zagrebačkom velesajmu.

“Još prošlog tjedna smo dostavili cjepivo liječnicima koji su izrazili želju da cijepe pacijente u svojim ordinacijama, no udruga liječnika obiteljske medicine inicirala je da se cijepljenje ubuduće odvija na megapunktu i mi smo napravili to što su htjeli”, rekao je Šostar.