Gradonačelnik Dumbović uručio ugovore o radu za 25 gerontodomaćica

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje danas je u Gradskoj upravi primio 25 žena koje su u sklopu projekta „Zajedno u trećoj dobi“ Udruge „Naš život“ prošle obuku za gerontodomaćice, te im ovom prigodom svečano uručio ugovore o radu.

Zahvalio je ženama koje su se educirale kako bi pomagale drugima, te dodao:

„Znamo da će vas 25 žena preuzeti jednu veliku odgovornost prema korisnicima kojih ima stotinjak. Projekt „Zaželi“ je vrlo kvalitetan projekt i tom projektu Grad daje podršku i uz Udrugu „Naš život“ i uz sve ostale udruge koje apliciraju, to nisu mala sredstva to su ogromna sredstva to je 3,5 milijuna kuna koje ćete kroz svoj ugovor morati ispoštovati kroz daljnje 2 godine i mislim da ćemo biti svi skupa dobri partneri.

Želim da ovo bude jedna dobra, kvalitetna sinergija između Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Grada, Županije, Udruga i svih vas koji ćete danas prvi dan započeti svoj posao. Želim vam puno sreće, želim da radite ono što je najvažnije u interesu svih nas i svakog od nas a pogotovo za iste te korisnike kojima je pomoć jako potrebna. Na ovom projektu će raditi 28 osoba. Nastojati ćemo da još više damo mogućnosti i kroz onaj dio poticaja i Europskih fondova i projekte koji su vezani i za društvenu i za socijalnu infrastrukturu da još više ljudi zaposlimo.

Volim reći svako mjesto je lijepo mjesto a najljepše je radno mjesto. Čestitam i želim da vam ovaj prvi dan ostane u lijepom sjećanju i jedno veliko hvala svima koji su u tim projektima, koji su osigurali novac i koji su bili dobri i kvalitetni partneri u ovom projektu.“

U ime svih potpisnica ugovora zahvalila se Hasiba Imširović:

„Zahvaljujem se gradonačelniku, Radi Vlak i ostalim djelatnicima Petrinjske kuće zdravlja, što su nam omogućili ovaj projekt da možemo zaraditi, doprinositi našoj obitelji. Oduševljeni smo tim poslom. Dvije godine ipak puno znači. Da možemo dobiti i dalje posao bili bi još sretniji, ali koliko-toliko, zadovoljni smo.“