Grmoja: Plenković se ne želi previše fotografirati sa Ćorićem

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja u srijedu je znakovitim ocijenio da se premijer Andrej Plenković nije pojavio na raspravi o interpelaciji za Krš-Pađene, rekavši da se se premijer vjerojatno ne želi previše fotografirati s ministrom Tomislavom Ćorićem.

Komentirajući to što Plenković nije bio nazočan na raspravi o interpelaciji, Grmoja je podsjetio na raspravu o opozivu bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića, kada je Plenković u Saboru sjedio deset sati.

“Jučer ga nije bilo da brani dvojicu ministara upletenih u aferu i to je, po nama, znakovito. Ne znači da će Ćorić u dogledno vrijeme otići, ali očito Plenković ne smatra baš dobrim za sebe previše se fotografirati uz njega. Možda Ćorić ode kao ministri za koje je oporba pokretala opozive nakon pet, šest mjeseci”, rekao je Grmoja.

Ako se premijer ne pojavi na raspravi o opozivu Ćorića, to će biti signal kako postoji mogućnost da Ćorić u dogledno vrijeme ode, mišljenja je Mostovac.

“Interpelacija je dobar alat ako dođe na dnevni red. Za interpelaciju o vjetroelektranu Krš-Pađene imali smo dobru volju predsjednika Sabora, a koji je razlog dobre volje da ovako brzo stavi interpelaciju na dnevni red ne možemo znati jer ona nema rokove kao što ima opoziv”, komentirao je najave više oporbenih interpelacija.

Dobro je da razgovaramo o problemima, o korupciji koja je premrežila sve institucije. Kroz ovu raspravu smo poslali poruku da je, nakon Mostova izlaska iz Vlade, Ćorić dao zeleno svjetlo za vjetroelektranu Krš-Pađene, naglasio je Grmoja.

“HDZ se vraća u 2013. godinu, a mi smo svjesni da su svi ugovori tada potpisani bili štetni za hrvatske građane, ali ovaj projekt se mogao zaustaviti jer je investitor išao u izmjenu projekta. Da nije išao u izmjenu projekta ne bi trebao tražiti dodatna ‘zelena svjetla’ koja mu ministar Slaven Dobrović i Most nisu dali, a koje je ministar Ćorić nakon našeg izlaska iz Vlade dao”, kazao je.

Ovdje je riječ o korupciji, uostalom, Josipa Rimac je u pritvoru zbog ovog slučaja, naglasio je Grmoja.

Najavio je da će Most svakako podržati SDP-ovu interpelaciju o projektu “Slavonija, Baranja i Srijem”, ali treba razgovarati općenito o provedbi europskih projekata u Hrvatskoj jer ima puno nepravilnosti i pogodovanja, ne samo u Slavoniji.

“Projekt Slavonija se pokazao kao ‘mazanje debelog vrata’ lokalnih HDZ-ovaca i lokalnih šerifa, ali isto je i u Dalmaciji i dalmatinskoj Zagori, sve to treba propitati”, poručio je Grmoja.