Grmoja: Ne zanimaju nas riječi već djela, a SDP ih nije puno pokazao

N1

Politički tajnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja u utorak je, komentirajući za Hinu SDP-ovu najavu moguće suradnje s Mostom, poručio da Most zanimaju djela, a ne riječi, a da SDP za sada nije pokazao puno djela.

Upitan je li poslije izbora moguća suradnja s obzirom na “povijest odnosa” koju imaju sa SDP-om, Grmoja odgovara da se u Mostu ne vode poviješću odnosa jer onda definitivno ne bi mogli surađivati ni s kim.

“Nama je ključno da svojim djelima sada pokažu da su za stvarne promjene, ali za sada to ne pokazuju”, ističe Grmoja. Bianco se ne obećavamo nikome, poručuje.

SDP-ova otvorena vrata Mostu za Grmoju su logična, s obzirom da zbroj rejtinga oporbenih stranaka pokazuje kako je broj mogućih mandata puno veći nego što ih ima HDZ.

“Svima je jasno, a to žele podcrtati i kolege Bernardić i Beljak, da HDZ više nema gotovo nikakav koalicijski potencijal”, ustvrdio je Grmoja.

Što se tiče bilo kakve suradnje, na to uopće nismo fokusirani, bavimo se konkretnim inicijativama i zakonskim prijedlozima, pojašnjava Grmoja. Imali smo sad zakon o ulasku države revizije u HNB, i to su odbili i HDZ i SDP, dodaje.

“Više bi voljeli da djelima pokažu da su za stvarne promjene nego da nam s vremena na vrijeme guguču kada im odgovara. Nije nam toliko bitno što govore HDZ i SDP nego što rade”, naglašava politički tajnik Mosta.

Grmoja podsjeća da je Most do sada samostalno izlazio na nacionalne i lokalne izbore, a tako će biti i ubuduće, jer smatraju da bi sve drugo bilo prijevara birača.

Izlazimo sa svojim programom i svojim ljudima, a ne da ovisno o nekim predizbornim dogovorima ostvarimo neke pozicije, kazao je napominjući da treba vidjeti što će donijeti izbori.

Za stvarne promjene potrebno je da neka opcija poput Mosta dobije 30 i više mandata. HDZ i SDP gube na rejtingu, a jačaju druge opcije, pa sada Živi zid i Most zajedno uživaju oko 20 posto preferencija birača, kaže Grmoja, prenosi Hina.