Grmoja: Most neće sudjelovati u igrokazu HDZ-a i HNS-a

foto HINA/ Denis CERIĆ

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja poručio je u utorak kako Most neće sudjelovati u igrokazu HDZ-a i HNS-a oko Zakona o udomiteljstvu te će prilikom glasovanja “odigrati tako da bude što veća šteta za Andreja Plenkovića” a još će procijeniti na koji će to način napraviti.

“Iako neki govore da bi Most mogao podržati HDZ, za to nema nikakve šanse. Postoji vladajuća većina, ako predlažu zakon u Hrvatski sabor zadatak je premijera Plenkovića da za te zakone osigura većinu. HNS je dva puta na vladi bio za taj zakon, sada s nekakvom naknadnom pameću upućuju amandmane i još poručuju ‘ako ti amandmani ne prođu mi nećemo raditi nikakve probleme’”, rekao je Grmoja novinarima u Saboru.

Iz HNS-a su naime poručili da neće podržati Zakon o udomiteljstvu, već će biti suzdržani, ne bude li prihvaćen HNS-ov amandman po kojemu bi istospolni i neformalni životni partneri imali mogućnost udomljavanja djece.

Grmoja smatra da se radi o jednoj nametnutoj temi „koja odgovara premijeru Plenkoviću” te kako će zakon proći bez amandmana HNS-a.

Upitan hoće li prilikom glasovanja biti ‘za’, ‘protiv’ ili ‘suzdržan’ Grmoja je uzvratio: “Mi im nećemo pomagati. To znači da ćemo odigrati tako da bude što veća šteta za Andreja Plenkovića, HDZ i HNS koji su u ovom fingiranom sukobu. Dopustite nama da procijenimo na koji način ćemo to napraviti”.

Od Mosta, poručio je, u budućnosti možete očekivati da ni na koji način neće pomagati Plenkovićevu kupljenu većinu.

Na pitanje slažu li se svi u Mostu oko toga da istospolni partneri ne bi trebali udomljavati, uzvratio je kako ne zna slažu li se, dodajući međutim da se svi slažu oko toga da je ovo fingirani sukob.