Grmoja: Most je već sad u Saboru najjača oporbena stranka

N1

Mostov zastupnik Nikola Grmoja u Saboru je komentirao aktualnu političku situaciju.

“Očito je da i unutar SDP-a postoji dio zastupnika koji ne želi da istina o Agrokoru izađe na vidjelo. Mi smo otpočetka na tome inzistirali i drago mi je da i u SDP-u sad postoji razum da se u tome ustraje”, rekao je Grmoja.

Upitan je li Most, obzirom na krizu u SDP-u, postao najjača oporbena stranka, Grmoja je istaknuo da Most to već jest. “Mislim da smo mi, ako se pogleda aktivnost zastupnika, već u Hrvatskom saboru najjača oporbena stranka, ali mislim da hrvatsko društvo ima više problema od toga da se Most bavi sobom. Mi ćemo izlaziti s konkretnim inicijativama. Ljudi odlaze iz Hrvatske, događa nam se potpuni demografski slom i na tome trebamo raditi”, rekao je Grmoja.

Smatra da bi se i druge stranke trebale fokusirati na to. “Bilo bi bolje da su sve stranke fokusirane na to kako napraviti nešto konkretno, ali i kako kritizirati one poteze Vlade, koji su loši. Vjerujem da će se stanje u SDP-u s vremenom riješiti i da će SDP preuzeti ulogu oporbene stranke. Sad se bave isključivo sobom, a to nije dobro ni za Hrvatsku ni za SDP”, rekao je Grmoja.

Uptian je li moguće da u budućnosti Most uđe u koaliciju s SDP-om, Grmoja je ponovio da je Most spreman na suradnju sa svima. “Mi ćemo uvijek surađivati sa svima, koji imaju dobre prijedloge za dobrobit hrvatskih građana. Mi nismo rušitelji ničega, kako nas se želi prikazati u dijelu medija. Mi smo uvijek bili spremni snositi posljedice nekih odluka, pa i ako će to utjecati na naš rejting, ako je to u korist Hrvatske”, rekao je Grmoja.

“Mi ćemo u Saboru podržati sve koji predlažu dobre stvari za dobrobit države. Uzmimo za primjer kolegu Aleksića. Nema prijedloga koji je on iznio, a da ga mi u Mostu nismo podržali”, rekao je Grmoja.