Grmoja: Most je protiv kažnjavanja građana

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u ponedjeljak da se njegova stranka protivi drakonskom kažnjavanju građana zbog nepoštivanja epidemioloških mjera i traži da o tome Hrvatski sabor odlučuje dvotrećinskom većinom.

“Most podržava odgovorno ponašanje i pridržavanje mjera, ali rigoroznom kažnjavanju kaže veliko ne, protivimo se strogim drakonskim mjerama i tražimo da Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom odlučuje o tome”, rekao je Grmoja nakon što je Vlada izglasala izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, radi uvođenja prekršajnih sankcija.

Ustvrdio je da taj zakon ograničava prva naših građana i njihove slobode. “Ulazi u njihove domove i time povređuje osnovne članke Ustava i želimo da se o tome odlučuje dvotrećinskom većinom”, dodao je.

Kada je riječ o mjerama za poduzetnike Grmoja smatra kako treba pomoći ne samo onima koji su zatvoreni i ne rade zbog epidemije, već svima koji su pogođeni koronakrizom . Traži da se Vlada čvršće postavi prema bankama i osigura moratorij na kredite i kamate.