Grmoja: Meni je Šuker dobacivao i prijetio

N1

Sabor je zasjedanje nastavio uobičajenim zahtjevima za stanku, a nakon njihova obrazloženja zastupnici bi trebali raspravljati o prijedlogu provedbe Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o ‘novoj hrani’.

Mi idemo iz rata u rat, upozorio je Beljak, koji je stanku zatražio zbog “blogerskog rata” te je predložio da Vlada povuče Lex Agrokor.

Nakon Buljeva izlaganja javio se njegov stranački kolega Nikola Grmoja koji se žalio na, kako tvrdi, dobacivanja i prijetnje Ivan Šukera.

Ivan Šuker mi je dok je Bulj pričao o Agrokoru uputio prijetnju i rekao da ću platiti zbog ovoga, ustvrdio je Grmoja, a kazao je i da su im jučer dobacivali “koji ste vi debili” i da su poslije tvrdili da su rekli “gdje ste vi bili”.

Šuker je ustvrdio da to nije istina, a Grmoja mu je dobacio: “Spreman sam na poligraf kad želite!”

Činjenica je i svi smo svjedoci da ministar Marić Zdravko ne želi odgovoriri na pitanja koja sam jučer postavio, je li bio na sastanku s Todorićem u Vladi – datum je 26. veljače, a u najvećoj krizi u RH on se izuzeo i cijelo je vrijeme šutio i pravio se da ne zna ništa, a ako je ovo istina, čovjek je koji je vukao konce, bio na Vladi, postavio sam mu i pitanje je li 3. 3. po uputi Plenkovića sam išao na sastanak? Kad smo mu postavili pitanje, otišao je iz sabornice.

Vrijeme je da Todorić kaže koliko su mu pomogli ministri financija, je li platio porez, tko je dozvolio da cijelo gospodarstvo drži za vrat, poručio je Bulj u sabornici.

Ministar Marić treba reći zašto je bio na sastanku s Todorićem, treba javnosti objasniti to, a on to nije učinio, uostalom zbog njega je i Most izašao iz Vlade s HDZ-om – treba javno reći. Ako ne želi odgovoriti, znači da je to istina. Tko mu je dao mogućnost da zarobi cijelu Hrvatsku, o tome očekujem da Todorić piše na svojem blogu, kazao je Bulj za N1 prije nego što će zahtjev za stankom obrazložiti u sabornici.

Željko Glasnović je zatražio stanku zbog strategije o suzbijanju korupcije, Mostov Miro Bulj zbog sukoba interesa ministra financija Zdravka Marića u slučaju Agrokor, a HSS-ov Krešo Beljak zbog “blogerskog rata”.

Nakon obrazloženja stanki zastupnici bi trebali raspravljati o prijedlogu provedbe Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o ‘novoj hrani’, koja popisuje postupak odobravanje ‘nove hrane’ i pravila za njezino stavljanje na tržište Europske unije, nakon čega bi trebalo uslijediti glasovanje o dosad raspravljenim točkama.

Novom hranom smatra se sva hrana koja se nije u značajnoj mjeri upotrebljavala za prehranu ljudi unutar EU prije 15. svibnja 1997., primjerice hrana koja se sastoji ili je proizvedena od mikroorganizama, gljivica ili algi ili koja je iz njih izolirana.