Izvor: Facebook

Gradski vijećnik grada Virovitice Darko Lešković (Most) i politički tajnik Nikola Grmoja u Općinskom državnom odvjetništvu predali su danas kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Ivice Kirina zbog sumnje u pomaganje u počinjenju kaznenog djela teške krađe i pronevjere.

Predavanje kaznene prijave objavljena je na Facebook stranici Mosta:

[UŽIVO] Gradski vijećnik grada Virovitice Darko Lešković (Most) i politički tajnik Nikola Grmoja u Općinskom državnom odvjetništvu predaju kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Ivice Kirina zbog sumnje u pomaganje u počinjenju kaznenog djela teške krađe i pronevjere.

Objavljuje MOST nezavisnih lista u Utorak, 18. lipnja 2019.

Podsjetimo, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice sazvala je za danas sjednicu na kojoj će tražiti objašnjenje slučaja Palm, a virovitička oporba najavljuje da će inzistirati na Kirinovoj političkoj odgovornosti.

Odgovore virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina (HDZ) u slučaju Siniše Palma, pokojnog gradskog pročelnika za financije koji je prošli ponedjeljak pronađen mrtav pokraj Drave, osim oporbe traži i HDZ-ova predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss.

Ona je za danas u 16.30 sati na prijedlog oporbenih vijećnika sazvala sjednicu Vijeća na kojoj će prvi dio aktualnog sata biti posvećen isključivo slučaju Palm pa će i oporba i HDZ-ovi vijećnici imati priliku pitati gradonačelnika Kirina kako je moguće da su iz gradskog proračuna nestajali milijuni kuna (navodno 17 milijuna), a da to nitko nije primijetio te što je točno prethodilo smrti Siniše Palma.

– I da oporbeni vijećnici nisu tražili sazivanje sjednice Vijeća, ja sam je planirala sazvati i tražiti objašnjenja gradonačelnika Kirina. Očekujemo odgovore gradonačelnika Kirina. Aktualni sat trajat će i dva sata ako bude potrebno i svi će imati priliku postaviti pitanje – poručila je Lahorka Weiss.

Virovitička oporba, koju čine Klub SDP-a, HSS-a i nezavisnih vijećnika te Klub Mosta i HSPD-a, sinoć su se sastali da bi dogovorili strategiju i sastavili od 20 do 30 pitanja koja će oporba zajednički, odnosno pitanjima svojih klubova, postaviti gradonačelniku Kirinu,