Grmoja: Bit će još prelazaka u Bandićev klub, Most je jedina ‘antifoteljaška’ opcija

Mostov politički tajnik Nikola Grmoja u srijedu je, nakon što je i bivša SDP-ovka Milanka Opačić prešla u saborski klub stranke Milana Bandića, kazao kako će idući tjedan biti još takvih prelazaka, da će to učiniti još jedan bivši SDP-ovac Mario Habek, označivši Most kao jedinu ‘antifoteljašku’ opciju za koju građani mogu biti sigurni da, daju li im vlast, neće izdati njihovo povjerenje.

“Mi smo jedina ‘antifoteljaška’ opcija u Hrvatskoj. Spočitava nam se kao najveći krimen da smo dva puta ušli u vlast. Točno je da smo u vlast ušli iz odgovornosti da mijenjamo, a dva puta smo zbog insistiranja na principima iz vlasti izašli”, rekao je Grmoja na konferenciji za novinare u Saboru.

Istaknuo je kako je u Saboru danas čudna situacija jer se, kako je kazao, ne sjeća saborskog saziva da je ovoliko zastupnika napustilo svoje izvorne klubove i u potpunosti promijenilo pozicije.

“Događa se opća trgovina koju mi kao zastupnici ne možemo gledati. Mostovih 12 zastupnika je potpisalo u Vladi Tihomira Oreškovića, nakon što je HDZ srušio Tihomira Oreškovića, za raspuštanje Sabora. Vjerujte nudili su nam sve za bilo kakvo preslagivanje. To smo odbili i Hrvatska je po prvi puta otišla na prijevremene izbore. Ja bih rekao, kada gledam ovu trgovinu, da se pokazuje kako je to nedostižan etički standard za bilo koga na političkoj sceni”, poručio je.

Na pitanje zašto zastupnici prelaze Bandiću, Grmoja je odgovorio: “Mislim da Bandić ima dubok džep”.