Grbin: Milanović se “odlučio braniti ili hraniti konfliktom”

Izvor. Nacionalno/D.Prša

Saborski zastupnik i kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin u subotu je novinarima u Puli rekao kako nema posebnog komentara na izjavu predsjednika Milanovića o njemu te zatim ustvrdio da se “predsjednik ovih dana očito odlučio braniti ili hraniti konfliktom”.

“Nemam posebnog komentara. Predsjednik Republike se ovih dana očito odlučio braniti ili ako hoćete – hraniti konfliktom. Osobno ja u tome nemam ni najmanju namjeru sudjelovati, konflikt neću podgrijavati. Neka govori što želi, nemam namjeru sudjelovati u tome” – kratko je poručio Peđa Grbin koji je u subotu glasovao u Puli u drugom krugu unutarstranačkih izbora.

Peđa Grbin branio je performans saborskih zastupnica Dalije Orešković i Marijane Puljak, koje su postavile tablu “Ured predsjednika” pred ulaz u “Klub” Dragana Kovačevića, uz ocjenu da se pravo demonstriranja ne smije nikome oduzeti. A na to je odgovorio predsjednik Milanović pitanjem je li demokracija da se političke suparnike ne smije verbalno napadati i preispitivati logičnost, utemeljenost ili pristojnost njihovih nastupa.

“Opet logičke greške, kandidat za predsjednika SDP-a nažalost nije uspio složiti suvislu rečenicu, to mu je moja  poruka. Dakle, ne mora me zvati ubuduće, ali ako tako misli voditi SDP – ne bu dobro. Sretno u stranačkim izborima” – poručio je Milanović Grbinu. Da se političke  suparnike ne smije verbalno napadati i preispitivati logičnost, utemeljenost ili pristojnost njihovih nastupa… to je demokracija? Dakle, sretno u stranačkim izborima, dodao je Milanović.