Grbabar Kitarović: “U potpunosti razumijem želju Sberbanka da naplati dugove”

Izvor: N1

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u utorak u Slavonskome Brodu, odgovarajući na pitanje novinara o razgovorima u Rusiji vezanim uz Agrokor, kako razumije želju Sberbanke da naplati svoje tražbine, ali, dodala je, riječ je o korporativnom problemu.

Nakon što je predstavila dogovor postignut s ruskim vlasnicima rafinerije u Bosanskome Brodu, novinari su hrvatsku predsjednicu pitali traži li predsjednik uprave Sberbanke promjenu izvanredne uprave u Agrokoru jer nisu zadovoljni načinom na koji se odnosi prema njihovih tražbinama. Predsjednica je podsjetila da predsjednik uprave ruske banke nije bio na razgovoru s predsjednikom Putinom, nego na radnom ručku.

“U potpunosti razumijem želju Sberbanke da naplati svoja potraživanja, velika ulaganja koja su bila u koncern Agrokor. Isto tako sam objasnila da je riječ o korporativnom problemu, da Agrokor nije nacionalizirana tvrtka, kao što postoji krivo tumačenje u nekim krugovima.

Rekla sam da ću vrlo rado posredovati između Sberbanke i nadležnih institucija i ljudi koji se bave tim pitanjem. Ja gospodinu Grefu ne mogu konkretno odgovoriti na njihova potraživanja, već sam prenijela stavove koje sam dobila od Vlade Republike Hrvatske i od same uprave”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Također je istaknula kako je pitanje Agrokora detaljno razmotreno na užem sastanku s predsjednikom Putinom. (HINA)