Gradu Karlovcu odobrena EU sredstva za edukaciju građana o održivom gospodarenju otpadom

gradonačelnik Karlovca Damir Mandić

Grad Karlovac zaprimio je obavijest o odobrenju projektnog prijedloga Projekta izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom „Pametno odloži #BoljiKarlovac složi“, ukupne vrijednosti 1. 193. 352, 50 kuna.

Gradu Karlovcu odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1. 014.349,62 kuna, a preostali iznos sredstava točnije 179.002 kuna financirat će Grad Karlovac.

Vrijeme provedbe projekta je 20 mjeseci od potpisivanja Ugovora. „Edukacijom će se nastojati osvijestiti građane da krenu mijenjati svoje navike i počnu pametno odvajati otpad, a sve u cilju pametnog i učinkovitog gospodarenja otpadom“, istaknuo je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Direktorica tvrtke Čistoće Josipa Škrtić Pucarević istaknula je kako je tvrtka već ranije u suradnji s Gradom Karlovcem i KODOS-om počela provoditi edukaciju o razvrstavanju otpada po gradskim četvrtima.“

Sama prilagodba građana na novi sustav gospodarenja otpadom bit će zahtjevna i složena, no vjerujemo kako ćemo upravo edukacijama i nizom informativnih aktivnosti doprinijeti što učinkovitijoj prilagodbi“, naglasila je direktorica Josipa Škrtić Pucarević.
Slijedi potpisivanje Ugovora i početak provedbe projekta.