Gradski SDP traži ostavku Jure Šundova

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Split Goran Kotur osvrnuo se u srijedu navečer na optužnicu koju je zbog kaznenog djela prijevare Općinsko državno odvjetništvo podiglo protiv predsjednika Gradskog vijeća Jure Šundova, te ocijenio da je ona definitivno je razlog za ostavku Šundova.

“Splitski SDP je i ranije jasno iznosio svoj stav da prvi čovjek splitskog Gradskog vijeća ne smije imati takav upitnik iznad glave. U ovakvoj situaciji najbolje rješenje za Split je raspisivanje novih izbora. Naime, očito je da je vladajuća koalicija nakon godinu dana zaživjela samo u podjeli funkcija odnosno plijena, te da se koalicijski partneri ne mogu složiti ni oko toga je li njihov rezultat koji su ostvarili u godinu dana dobar ili loš”, navodi u priopćenju Kotur.

Gradska vlast može opstati zahvaljujući glasovima vladajuće koalicije u Gradskom vijeću, ali ne može biti funkcionalna, pogotovo ne na kvalitetan način kakav je nužan za razvoj Splita, drži Kotur i zaključuje kako Splitu ne trebaju Potemkinova sela i prodaja magle, nego stvarni razvojni iskorak kakav u gradu nije viđen već desetljećima. (H)