Gradska uprava potvrdila da je zaposlila Madjerovu kći, Uskok ne otkriva detalje izvida

Hina

Zagrebačka Gradska uprava u petak je potvrdila da je kćer Mladena Madjera, kojega se nakon prelaska iz HSS-ovog u saborski klub Milana Bandića počelo prozivati za političku korupciju, prošle godine zaposlena u gradskim upravnim tijelima, dok Uskok ne želi otkriti što radi na tom slučaju iako su potvrdili da provode izvide.

Iz Gradske uprave Hini su potvrdili da je 1. listopada 2018. Tajana Šimunić zaposlena kao viši stručni suradnik za Centralni registar ljudskih resursa Grada, a u službu je, kažu, primljena temeljem natječaja.

S druge strane Uskok ne otkriva nikakve detalje o izvidima navodne političke korupcije, iako su potvrdili da se izvidi provode.

Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić Hini je potvrdio da je taj specijalizirani odjel Državnog odvjetništva izvide pokrenuo nakon što je predsjednik HSS-a Krešo Beljak ukazao na moguće nezakonitosti.

U izjavi medijima Beljak je kazao da je u korupciju počeo sumnjati kad je Madjer rekao kako mora razmišljati o sebi i svojoj budućnosti.

Beljak: ‘Zapošljavanje nije dovoljno dobar razlog’

Nakon potvrde zapošljavanja Madjerove kćeri u izjavi Hini ustvrdio je da u toj priči mora biti još nešto. „Zapošljavanje nije dovoljno dobar razlog za ono što je Madjer napravio“, uvjeren je Beljak.

Njegova stranka ranije je priopćila da su još desetak dana prije prelaska sumnjali da će se tako nešto i dogoditi jer su raspolagali informacijama o navodnim teškim koruptivnim kaznenim djelima. „Stoga je proteklog tjedna predsjednik HSS-a Krešo Beljak osobno Uskoku prijavio cijeli slučaj“, priopćio je HSS.

Madjer je prelaskom postao 13. zastupnik u Bandićevu klubu u kojem su i Milanka Opačić, Zdravko Ronko, Marija Puh, Darinko Dumbović, Kažimir Varda, Ivica Mišić, Željko Lacković, Ana Komparić Devčić, te četiri zastupnika manjina – mađarske Robert Jankovics, romske Veljko Kajtazi, albanske Ermina Lekaj Prljaskaj i češke Vladimir Bilek.

I dok vladajuća stranka prelaske u Bandićev klub objašnjava lošom situacijom u opozicijskim redovima saborska manjina tvrdi da je riječ o prevari birača i primjeru koji ukazuje na loše izborno zakonodavstvo.

(Hina)