Gradska skupština naložila Bandiću da dostavi zaostala izvješća o svom radu

Hina

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su u nastavku devete sjednice podržali SDP-ov poziv zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću da u roku od dva mjeseca dostavi zaostala izvješća o svom radu – za drugu polovicu 2016. i cijelu 2017.

Prijedlog zaključka o pozivu zagrebačkom gradonačelniku na dostavu izvješća o svom radu podnio je Klub gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez. Za taj prijedlog glasalo je 28 zastupnika, protiv njih 13, a troje ih je bilo suzdržano.

SDP-ov gradski zastupnik Saša Molan podsjetio da je riječ o obavezi gradonačelnika sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi te Statutu Grada Zagreba. Napomenuo je da je Bandić posljednji izvještaj o svom radu podnio Skupštini 20. prosinca 2016. godine i to za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2016.

Zastupnici su u nastavku sjednice u ponedjeljak, između ostalog, prihvatili Izvješće o poduzetim aktivnostima Grada Zagreba povezanim s uspostavom sustava gospodarenja otpadom na području Zagreba sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom te Izvješće o lokacijama i količinama odbačenog otpada. (H)