Gradonačenik Petrinje Darinko Dumbović posjetio “PETRA” – Petrinjsku razvojnu agenciju

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović, danas je obišao gradsku javnu ustanovu PETRA-Petrinjsku razvojnu agenciju.

Gradonačelnik je sa Željkom Tonković, zamjenicom ravnateljice PETRE razgovarao o potrebi proširenja na dodatni radni prostor kako bi agencija bila što spremnija za iduće financijsko razdoblje Europske unije 2021.- 2027.
PETRA uz svakodnevno informiranje i savjetovanje nezaposlenih osoba, poduzetnika početnika, poljoprivrednih gospodarstava i udruga, priprema i provodi vlastite projekte i projekte za vanjske korisnike sufinancirane iz nacionalnih i EU sredstava.

Trenutno PETRA provodi EU projekt „Centar za razvoj poduzetništva PETRA!“ vrijednosti 916.860,23 kuna (100% sufinanciranje) kroz koji će se uspostaviti INFO HUB, prostor u kojem će nezaposlene osobe dobiti svu potrebnu logističku potporu – od izrade poslovnog plana do savjetovanja na koji način realizirati vlastitu poduzetničku ideju, također prostor INFO HUB-a i svi resursi u njemu bit će na raspolaganju korisnicima.

PETRA kroz svoje aktivnosti provodi i projekte za vanjske korisnike. Za poduzetnike koji su ostvarili sufinanciranje putem natječaja „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinji“ u provedbi je 6 projekata u vrijednosti od 2.477.963,80 kuna, za poljoprivredna gospodarstva koja su ostvarila potporu putem natječaja iz Programa ruralnog razvoja u provedbi je 4 projekta vrijednosti 976.000,00 kuna, te za udrugu Udruga za ekologiju i razvoj „Put kestena“ provodi projekt „Šumski putovi divljine“ u vrijednosti 409.260,93 kune.

Gradonačelnik je pohvalio rad svih zaposlenika PETRA-e i istaknuo kako PETRA mora biti na raspolaganju svim građanima Petrinje i raditi u njihovom interesu s ciljem daljnjeg poticanja razvoja poduzetništva i lokalnog razvoja kroz savjetovanje i pomoć udrugama pri apliciranju na razne natječaje.

Gradonačelnik je ističe da se svi s poduzetničkim idejama obrate u PETRA-u i potraže stručne savjete i mogućnosti realizacije kroz dostupne natječaje.