Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović u obilasku zdravstvenih ustanova

Gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović obišao je zdravstvene ustanove na području grada Petrinje te medicinskom osoblju uručio prigodne blagdanske pakete petrinjske Zelene kuće s proizvodima petrinjskih OPG-ova.

To je prigodom istaknuo kako je ovo vrijeme teško za sve nas, ali kako su neki u ovoj borbi protiv virusa izloženiji od ostalih.

Gradonačenik Petrinje Darinko Dumbović

„Vrijeme Božića i adventa je vrijeme darivanja kada volimo drugima pokloniti znak pažnje. Danas sam došao prije svega iz posebnog poštovanja prema svim djelatnicima zdravstvenih ustanova jer su oni najizloženija skupina u borbi s pandemijom. Svakodnevno bdiju onima kojima je to stvarno potrebno i smatram da treba stvoriti još veći senzibilitet prema njima jer vidimo da su ljudi dosta neodgovorni. Neki se ponašaju preopušteno i imam osjećaj da ne razumiju da su oni ustvari metak koji puca u zdravstvo.

Imam potrebu kao političar reći to, naglasiti da je potrebno zaštiti naš zdravstveni sustav i dati poruku ljudima da se trebamo ponašati ljudski prema svima onima koji konstantno rade i bore se protiv virusa.“- istaknuo je Dumbović te zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima na njihovom humanom radu i poželio im da imaju što manje posla za blagdane.

Dr. spec. pulmolog Gordana Stjepanović, voditeljica Odjela za dugotrajno liječenje Opće bolnice „dr.Ivo Pedišić“ Sisak

Dr. spec. pulmolog Gordana Stjepanović, voditeljica Odjela za dugotrajno liječenje Opće bolnice „dr.Ivo Pedišić“ Sisak, zahvalila je Gradonačelniku istaknuvši kako ih se sjeti u svakoj prilici te je do sada u više navrata pomogao.

Dr. Stjepanović je dodala da na odjelu u Petrinji imaju i covid odjel gdje se trenutno nalazi 20 pacijenata.

„Pacijenti su smješteni na odjelu u Petrinji jer ovdje imamo centralni kisik jer je pacijentima potrebna velika doza kisika. Zahvaljujući našem gradonačelniku i donaciji za jedan aparat koji smo kupili ove godine, koji je sada zaista dobro došao i pomogao velikom broju pacijenata.“ rekla je Stjepanović.“

Djelatnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć upravo su u trenutku posjeta Gradonačelnika izašli na intervenciju, ali paketi će ih dočekati na povratku.