Gradonačelnik Petrinje Dumbović obišao dječje sportsko igralište u Taborištu

U selu Taborište nadomak Petrinje u tijeku su radovi na dječjem igralištu ukupne vrijednosti 434.841,25 kune, a projekt se izvodi u sklopu Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. u kojem se 90 posto radova sufinancira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, dok 10 posto financira Grad Petrinja.
Radove na dječjem i sportskom igralištu u Taborištu, zajedno sa svojim suradnicima, obišao je gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je ovom prilikom rekao:
„Naše partnerstvo s LAG-om, već dugi niz godina s Gradom Petrinjom ima zajedničke projekte i ne samo dječja igrališta, nego i obiteljska i poljoprivredna gospodarstva gdje pokušavamo napraviti jednu kvalitetnu sinergiju svih onih europskih vrijednosti. Tu je ipak na prvome mjestu novac, s tim novcem želimo oplemeniti i ruralni razvoj. Ovdje smo danas u Taborištu i mislim da ovi projekti koji dolaze iz EU fondova, gledajući koji su usmjereni na život, na nadgradnju boljeg života su na pravo mjesto došli. Zahvaljujem se na dobrim projektima, izvođačima, nadzoru, domaćinima, vijeću mjesnih odbora koji su imali jednu veliku ulogu i poticaj da nešto naprave za budućnost. Taborište je u Domovinskom ratu izgorjelo, znamo da sada imaju društveni život i da kroz njega pokazuju ustvari kako bi trebalo ostati ovdje jer imamo divnu djecu, ljude koji se ustvari bave raznim djelatnostima. S dobrim djelima pokazujemo zadnjih sedam, osam godina da smo stvarni Grad-prijatelj djece“.
Sven Dorotić, voditelj LAG-a Zrinska gora- Turopolje istaknuo je:
„Projekt je financiran sredstvima Europske unije, Programom ruralnog razvoja mjera 19.2 to je mjera kojom se financiraju LAG-ovi. Unutar ove mjere raspisan je natječaj 2.1.1. koji je istovjetan natječaju po nacionalnom 7.4.1. i Grad Petrinja je za ovaj projekt dobio 332.400 kuna od čega je 120 tisuća kuna morao sam uložit jer je išla izmjena projekta“, rekao je Dorotić.
Igor Hranilović, nadzorni inženjer na ovom projektu dječjeg igrališta: „Radovi su započeli krajem osmog mjeseca, rok izvođenja je šest mjeseci no međutim mi ćemo biti gotovi i prije roka, kao što vidite ovo je sad već u vrlo visokoj fazi gotovosti. Uklopili smo se u investiciju kompletno, ovo će biti jedno od novijih igrališta u samom Taborištu tako da će ipak mladi moći ovdje malo se više zadržavati. Ovdje je predviđeno jedno igralište, može biti malonogometno, može biti i rukometno isto tako za djecu je predviđena ljuljačka i multifunkcijska igračka a za bake i mame, koje čuvaju djecu, su klupe gdje mogu se sjesti, popričati i malo družiti naravno kad korona prođe.“
U ime mještana Taborišta, podpredsjednik Mjesnog odbora Alen Tišinić, zahvalio se Gradu Petrinji i gradonačelniku Darinku Dumboviću na realizaciji ovog projekta te izrazio nadu da će u budućoj i daljnjoj suradnji podići standard sela na još jedan veći nivo.