Gradonačelnik Petrinje Dumbović: Da li je ovo moguće? Da li je ovo istina?

Gradonačenik Grada Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović oštro je reagirao i prozvao Ministarstvo obrazovanja i ministricu Divjak, ravnatelja Osnovne škole Dvor, ali i župana Žinića i nadležne u Sisačko – moslavačkoj županiji zbog šokirajućeg otkrića i neviđenom skandalu, koji potvrđuje sve “mutne igre “ oko odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

Da li je ovo moguće?
Da li je ovo istina?

Kao saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje, a prije svega kao građanin koji se gotovo dva desetljeća bori za zaštitu Zrinske gore postavljam ova pitanja svim nadležnima, od Ministarstva obrazovanja i ministrice Divjak, do ravnatelja Osnovne škole Dvor, ali i župana Žinića i nadležnih u Sisačko – moslavačkoj županiji , koja je i osnivač Osnovne škole Dvor.

Ako je ovo istina, onda se radi o neviđenom skandalu, koji potvrđuje sve “mutne igre “ oko odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.
Do sad smo samo slušali kako se roditelje i djecu “ kupuje” slatkišima i darovima, neke i kompjutorima, a sad imamo pred sobom pisani dokaz.

Fond za financiranje razgradnje NEK ( Nuklearne elektrane Krško) financira troškove odlaska djece na terensku nastavu iz Dvora u Zagreb!?!?!?
Od svih mogućih donatora baš se Fond za financiranje razgradnje NEK javio kako bi upravo djeci iz Dvora velikodušno financirao prijevoz u Zagreb?

Moje aktivnosti oko ovog problema župan Žinić je više puta okarakterizirao kao “politikanstvo”, i da spadam u one koji “ iz neznanja vode negativnu kampanju”.

Ako je to što radim “neznanje” , onda sam ja ponosan što se u tom neznanju borim za Banovinu i Sisačko – moslavačku županiju, za prirodna bogatstva ovog kraja, kestenove šume, najveće u Europi, čistu i nezagađenu prirodu, za ruralni razvoj i ekološku proizvodnju kojoj ne treba markica takvog otpada .
Krajnje je licemjerno da nakon takvog stava župan dolazi u Petrinju pričati o zaštiti Zrinske gore.

I ne vrijedi se županu zaklinjati u demografsku obnovu, bogatu povijest Banovine, Zrinske i Frankopane, Domovinski rat. Otišli su mladi, a uz ovakvu politiku, otići će još mnogi, ostat će nam prazna ne samo Banovina, već i veliki dio naše županije jer SMŽ trajno zaostaje u razvoju.