Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović na „Danima regionalnoga razvoja i EU fondova“ u Šibeniku

Gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović sa suradnicama sudjelovao je na konferenciji „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ u Šibeniku, koju je organiziralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ovom prigodom predstavljene su brojne mogućnosti financiranja iz fondova EU-a, a kroz trodnevni program održane su brojne prezentacije, radionice i predavanja, potpisivanje sporazuma o suradnji s regionalnim koordinatorima, sajam EU mogućnosti, Dan Europske teritorijalne suradnje, predstavljanje uspješnih EU projekata i predstavljanje nositelja oznake Hrvatskog otočnog proizvoda. Predstavnici Grada Petrinje, kako saznajemo, dobili su važne informacije o mogućnostima financiranja iz EU fondova kroz uvodne prezentacije i radionice na kojima su sudjelovali te uspješno razmijenili iskustva s brojnim predstavnicima ministarstva, županija, gradova, općina i drugih institucija važnih za regionalni razvoj.
Tijekom konferencije gradonačelnik Dumbović potpisao je s Gabrijelom Žalac, ministricom regionalnog razvoja i fondova EU i Tomislavom Petricem, ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. za projekt Povijesno-kulturna revitalizacija Grada Petrinje „POVIK za PETrinju“ pripremljenog u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „Priprema i provedba Integriranih i razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine.“ Iznos bespovratnih sredstava koji je dodijeljen Gradu Petrinji kroz navedeni Ugovor jest 1.148.800,00 kuna.