Gradonačelnik Otočca Goran Bukovac: ” Otočac sa velikim srcem, u lijepu suvremenu budućnost”

I u Gradu Otočcu sumiraju se godišnji računi, pregledava se učinjeno i pogledi sežu prema ono što slijedi u 2024. godini.

Kako smo pratili, i kako je vidno, na području grada Otočca brojni su kvalitetni pomaci u izgradnji suvremene gradske cjeline ali i svih pratećih sadržaja za sve stanovnike ovog Grada koji postaje iz dana u dan mala lička oaza mira, rada, perspektive i lijepe budućnosti za sve one koji ovdje žive ili će jednog dana u ovaj grad doći.

No, kako je mjesec prosinac, sve je u svakodnevne poslovne obveze okrenuto prema skorašnjim blagdanima. Mjesec prosinac, kažu neki, najljepši je mjesec u godini, i uistinu tako i izgleda ako „odškrinete vrata“ ovog grada.

Adventsko vrijeme miriše na radost, sreću, veselje, obitelj, zajedništvo, jednostavno na optimizam i sretnu budućnost.

Kako prolazi prosinac u Otočcu, mogli ste pratiti na našim stranicama portala, a ono što nismo prenijeli doznali smo od gradonačelnika Otočca Gorana Bukovca.

Kako to treba i dolikovati uvjek treba krenuti od „naše budućnosti“, naših najmlađih. Upitali smo gradonačelnika Bukovca kako grad brine o najmlađima…

„Grad Oočac iz proračunskih sredstava svaki mjesec za potrebe rada dječjeg vrtića izdvaja 50.000 eura mjesečno, no ono što nas raduje je podatak da smo uspjeli dobiti od Središnjeg ureda za demografiju i mlade 30.800 eura za predškolsku djecu, odnosno za djecu koja ne pohađaju vrtić ali su obvezna, tako da će ta sredstva biti upotrebljena za troškove tog programa“.

Vrijeme je blagdana, neki kažu vrijeme darivanja, i Grad Otočac pokazao je svoje pravo „lice“, dobro srce, te je iz „gradske vreće izvukao“ poklone i za pojedine kategorije stanovništva.

Gradonačelnik Bukovac kaže nam da su tako osigrurali za nezaposlene hrvatske branitelje s područja grada Otočca po 100 eura.

Da, to smo uveli prošle godine i nastavljamo ove.

Da, tu je i kategorija umirovljenika, one s najnižim mirovinama.

„Da, tako će 100 eura biti isplaćen poklon bon umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 130 eura, 70 eura za one čija mirovina nije manja od 130 i nije veća od 200 eura, i 50 eura za one čija je mirovina između 200 i 250 eura. Poznato je da grad tijekom cijele godine pomaže najugroženijim kategorijama stanovništva, naravno to ćemo i dalje činiti“.

Grad Otočac u blagdanskom je ruhu, a za slavlje i veselje osvjedočili smo se u gradskom parku.

„Točno, i naš župnik don Goran Anunović sa suradnicima organirizirao je za iznenađenja za djecu za Sv. Nikolu, tako su darovana djeca od prvog do osmog razreda, što je sve bilo upotpunjeno sa puno zabave, plesa, slastica i radosti. Naravno da i grad Otočac sa svojim doprinosom uvijek sudjeluje u takvim manifestacijama“.

Svake godine Advent u Otočcu je sve lijepši, bogatiji, bolji. Kako to komenirate ?

Točno je, naša Turistička zajednica može biti ponosna na svoj rad, a tako imi svi ostali. Svjedoci smo konstantnih napredaka, uspjeha, pružanja uvijek nečeg novog, boljeg i ljepšeg. Moram priznati da smo sa novom dir. TZ Viktorijom Rogić dobili puno, kreativna je, vrijedna, puna ideja, a uz nju „leđa joj čuva“ dugogodišnja zaposlenica TZ Zdenka Kostelac, tako da spoj mladosti, kreativnosti i iskustva daje odlične rezultate.

Prošle godine u kategoriji malih gradova osvojili smo drugo mjesto kao kajljepši Advent, tako da smo se i ove godine kandidirali, i vjerujem, u uspjeh.

Tko će nas uvesti u Novu 2024. Godinu ????

Hahaaa, vaš gradonačelnik će će vas uvesti u Novu 2024. Godinu, bit ću s vama jer moje je mjesto među mojim ljudima.

Pozivam sve građane da proslavimo i dočekamo zajedno 2024. Godinu u veselju i radosti.

Doznali smo da će nas u gradskom parku u Otočcu tijekom novogodišnje noći zabavljati i u Novu u ritmovima glazbe uvesti sastav SPICE GRILLS.