Povezite se

Ličko-senjska županija

Gradonačelnik Novanje Ante Dabo: Vatrogasci su naši veliki heroji

Objavljeno

-

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo oglasio se putem Facebooka nakon zaustavljanja velikog požara na Zrću. Zahvalio se svima koji su sudjelovali u akciji gašenja, te je naglasio kako se nada da su događaji koji su iza nas sve osnažili i učvrstili u međusobnoj solidarnosti i zajedništvu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Poštovane sugrađanke i sugrađani,
iza nas je nekoliko burnih dana i noći koji su nas, iskreno se nadam, osnažili i učvrstili u medusobnoj solidarnosti i zajedništvu.
Ako nešto trebam i želim reći nakon ovog nesretnog požara koji je mogao biti katastrofalan, onda želim reći samo jedno veliko hvala. Hvala Bogu da nas je očuvao od moguće velike katastrofe i veliko hvala našim vatrogascima Grada Novalje koji su dali sve od sebe u bespoštednoj bitki sa vatrenom silom. Iako se opožareno područje još uvijek nije u potpunosti smirilo, već sad mogu odgovorno i s punim pravom reći da je ovaj veliki požar iza nas i da su naši vatrogasci naši veliki heroji koji su uprkos noći i olujnoj buri uspjeli spriječiti siloviti nalet vatre i moguću veliku tragediju. Hvala našim susjedima, vatrogascima Kolana, Paga, Povljane i Ražanca kao i Javnoj vatrogasnoj postrojbi iz Zadra na brzoj i učinkovitoj pomoći. Hvala vatrogasnoj zajednici Ličko-senjske županije i svim DVD-ima koji su pomogli u gašenju ovog velikog požara.
Hvala i Stožeru civilne zaštite koji je svojom dobrom organiziranošću pružio pomoć i podršku vatrogascima i tako olakšao gašenje ovog opasnog požara.
Nakon svega mogu reći da smo kao zajednica uspješno savladali ovu tešku situaciju ali i da smo svi zajedno nešto naučili. Kao gradonačelnik prihvaćam obavezu da uočene nedostatke i propuste u sustavu protupožarne zaštite, u skorom razdoblju u što većoj mjeri i otklonimo.
Hvala svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj opasni požar stavi pod kontrolu i u konačnici ugasi.
Svima skupa od srca želim mirnu i uspješnu ovu turističku sezonu.
Ante Dabo, gradonačelnik”

Poštovane sugrađanke i sugrađani,iza nas je nekoliko burnih dana i noći koji su nas, iskreno se nadam, osnažili i…

Objavljuje Grad Novalja – službena stranicaSrijeda, 17. srpnja 2019.

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županji preporučena odgoda svih skupova u zatvorenome

Published

on

Ličko-senjski Županijski stožer Civilne zaštite preporučio je u četvrtak odgodu svih organiziranih javnih, kulturnih, sportskih i ostalih skupova u zatvorenim prostorijama kako bi se spriječila infekcija koronavirusom i njezino širenje. 

Stožer je preporučio i odgodu svih planiranih putovanja i izleta izvan Hrvatske, uz napomenu da je epidemiološka situacija na području Ličko-senjske županije povoljna te se nastavljaju  provoditi sve potrebne mjere kako bi se ona održala.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo izvijestio je da je na području Ličko-senjske županije vezano za koronavirus određen nadzor nad 222 osobe, za 187 osoba nadzor je istekao te je pod aktivnom nadzorom još 35 osoba, a testiranje na koronavirus uzimanjem briseva provedeno je nad sedam osoba i svi su nalazi negativni.

Ako organizatori, unatoč zaključcima i preporukama Županijskog stožera, održe planirane skupove, oni preuzimaju i svu odgovornost i rizik, stoji u priopćenju tog stožera.

U njemu ističu kako je zdravlje sugrađana i žitelja Ličko-senjske županije najvažnije te da su preporuke donesene kako bi se smanjila opasnost od unošenja i širenja infekcije.

Ucitavanje vijesti

Ličko-senjska županija

Šutić: “Tko ne isplati paće radnicima, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine”

Published

on

Predsjednik Gradskog vijeća grada Otočca Branislav Šutić (predsjednik GO HDZ Otočac) uputio je dopis na redakciju portala Nacionalno.hr u kojem još jednom upozorava da gradonačenik Otočca Stjepan Kostelac mora isplatiti plaće svim zaposlenicima Grada i korisnicima proračuna jer u suprotnom krši zakon.

Podsjećamo, naš je portal već prenio priopćenje predsjednika GV Otočca Branislava Šutića “Što se to događa u gradu Otočcu?! Šutić poručio Kostelcu: “Plati plaće radnicima !”, , no reakcije, ni priopćenja iz ureda gradonačenika Stjepana Kosteca na našu objavu redakcija nije zaprimila.

Portal Nacionano.hr u cjelosti prenosi novo priopćenje predsjednika GV Otočca Branislava Šutića:

Iako je proračun Grada Otočca donesen i iako sam upozorio gradonačelnika Stjepana Kostelca da mora isplatiti plaću svim zaposlenicima Grada i korisnicima proračuna jer u suprotnom krši zakon, kako mi dojavljuju zaposlenici Grada, gradonačelnik Kostelac i dalje ne želi zaposlenicima isplatiti plaću, te sam  još jednom od gradonačelnika tražio da isplati zaposlenicima i korisnicima proračuna plaću kao što je dužan činiti te ga upozorio da ako isto ne učini najkasnije do petka 14. veljače 2020. godine  izvijestit ću sve relevantne institucije Republike Hrvatske o njegovom kršenju zakona i samovolji jer je gradonačelnik u obvezi isplaćivati plaću po članku 132. Kaznenog zakona koji jasno kaže “

(1) Tko ne isplati dio ili cijelu plaću jednom ili više radnika, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.” – zaključio je Šutić.


Ucitavanje vijesti

Ličko-senjska županija

Što se to događa u gradu Otočcu?! Šutić poručio Kostelcu: “Plati plaće radnicima !”

Published

on

Izvor: Nacionalno/D.Prša

U Gradu Otočcu već duže vrijeme politički “spokoj” je nepoznato značenje. Odnosi između izvršne i zakonodavne vlasti moge bi se opisati “nećeš, nemožeš, nedam, dam”.

Kako su političke tenzije sve vidljivije, a što najbolje znaju građani tog grada, na redakciju portala Nacionalno.hr dobili smo službeno priopćenje kojeg potpisuje predsjednik GV Otočca Branislav Šutić, kojeg prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Gradsko vijeće Grada Otočca donijelo je proračun a gradonačelnik Kostelac je isti stavio izvan snage te je ujedno i na službene web stranice Grada Otočca objavio i prema raznim ministarstvima poslao proračun koje Gradsko vijeće NIJE usvojilo.

Nakon dojava djelatnika i korisnika proračuna da im Gradonačelnik ne želi isplatiti plaću i da za to optužuje većinu u Gradskom vijeću i predsjednika Gradskog vijeća želim naglasiti da sam čuo da gradonačelnik ne isplaćuje plaće i da nije dostavio sredstva proračunskim korisnicima i da po običaju obmanjuje i laže djelatnike i javnost te da lažno optužuje mene i većinu u Gradskom vijeću.

Gradonačelnik je kao izvršna vlast dužan svakom djelatniku isplatiti plaću jer u protivnom krši zakon i čini kazneno djelo. Slijedom toga sam danas uputio dopis gradonačelniku Grada Otočca. Gradonačelnik ne može i ne smije nikome uskratiti plaću niti sredstva proračunskim korisnicima.”

Dr.sc.Branislav Šutić, prof.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije