Gradonačelnik Križevaca Rajn ušao u HSS

Konferencija za medije Kluba zastupnika HSS-a

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izvijestio je u srijedu da se HSS-u pridružio do sada nezavisni gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, dodavši kako je zadovoljan da je mlad i vrlo uspješan političar prepoznao politiku HSS-a kao opciju u kojoj će ubuduće djelovati.

HSS-u se priključio i dogradonačelnik Križevaca Mario Martinčević, rečeno je.

„Želimo ukazati na nužnost novih politika u Hrvatskoj koje zagovara upravo HSS, a pritom mislim na tzv. zelene politike, politike zaštite okoliša i budućeg održivog razvoja  Hrvatske. Ljudi koji nam svakodnevno prilaze i ulaze u HSS prepoznaju ovakvu našu politiku“, izjavio je Beljak novinarima u Hrvatskom saboru.

Rajn je na konferenciji za novinare u Saboru izrazio ponos i zadovoljstvo što ulazi u HSS, najstariju stranku, s “izrazitom tradicijom usmjerenom prema budućnosti”.

„Sve ono što smo tri godine radili u Križevcima ima naznaku zelenog i održivog, a Europa je dala jasne smjernice da u idućem razdoblju želi postati ugljično neutralni kontinent. Mi želimo promovirati takve politike i sutra ‘igrati’ na državnoj razini“, kazao je Rajn.

Dodao je kako je uvjeren da svojim referencama, znanjima i održivim politikama u pravcu zelenog razvoja može biti smjer koji će ova država slijediti idućih desetljeća.

“Čvrsto vjerujem da je budućnost zelena, održiva i društveno pravedna”, zaključio je Rajn.