Gradonačelnik Krešo Beljak djelomično će ili potpuno zatvoriti promet na glavnom Trgu u Samoboru

Nakon nedavnog tragičnog događaja na glavnom Trgu u Samoboru kada je poginulo dijete, samoborski gradonačelnik Krešo Beljak poručio je u petak kako ga više nikakvi pritisci neće spriječiti u realizaciji dugogodišnje ideje da na tom Trgu djelomično ili potpuno zatvori promet.

“Već godinama se građani Samobora žale na prometna rješenja u centru grada, no glasna manjina uspijevala je spriječiti Gradsku upravu u donošenju konkretnih promjena. No, nakon nedavnog tragičnog događaja na gradskom Trgu, gradonačelnik Krešo Beljak odlučio je kako ga nikakvi pritisci više neće spriječiti u realizaciji dugogodišnje ideje te je pokrenuo postupak kojim će se značajno povećati sigurnost sudionika u prometu, osobito pješaka i djece”, priopćio je Ured gradonačelnika Grada Samobora.

Navodi kako će se u donošenje rješenja uključiti struka i sve nadležne institucije, stoga će i sam postupak zahtijevati određeno vrijeme potrebno za usklađivanje svih pravila i regulativa.

“O detaljima će javnost biti obaviještena čim se donese jedinstveno mišljenje, no već sada možemo najaviti kako će promjene podrazumijevati djelomično ili potpuno zatvaranje prometa na glavnom Trgu u Samoboru”, ističe se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika Grada Samobora.

U teškoj prometnoj nesreći koja se 18. studenog dogodila u Samoboru, jedno dijete je poginulo, a drugo je lakše ozlijeđeno. Nesreća se dogodila na obilježenom pješačkom prijelazu na Trgu kralja Tomislava kada je osobni automobil naletio na majku s dvoje djece koji su u tom trenutku prelazili cestu.
Prometnu nesreću je izazvala 73-godišnja vozačica zbog neprilagođene brzine, utvrdila je zagrebačka policija. Žena je vozila automobil ‘smart’ zagrebačkih oznaka Trgom kralja Tomislava i zbog neprilagođene brzine na obilježenom pješačkom prijelazu naletjela na dvoje djece u pratnji majke.
(Hina)