Gradonačelnik Knina Marko Jelić predložio Srbiji gradnju staračkog doma

Izvor: Šibenski portal

Gradonačelnik Knina Marko Jelić miroljubivo je odgovorio srpskom ministru vanjskih poslova Ivica Dačiću koji ga je nazvao zločincem te predložio Vladi Srbije da u Kninu izgradi starački dom.

“Mogu razumjeti frustracije koje proizlaze iz onoga što se događalo u vrijeme Oluje. No, mogu jedino razumjeti frustracije koje ima običan čovjek. Mislim da to treba odmaknuti od političke demagogije. Znam kako sam se ja osjećao kad sam par godina prije Oluje odlazio iz Knina i zbog drugih neprilika koje je prouzročio netko drugi.

Dakle, samo onaj tko je to proživio zna kako su se ljudi osjećali u toj koloni. Mislim da ti iz Srbije koji prozivaju i napadaju nisu bili u koloni s tim ljudima i nije u redu da politiziraju na takav način”, kazao je Jelić o Dačićevoj izjavi u kojoj ga je nazvao zločincem, a potom je dao konkretnu ponudu Vladi Srbije:

“Evo jedne konkretne ponude vladi Republike Srbije odnosno predsjedniku Srbije Vučiću i ministru Ivici Dačiću. Prosječna dob srpskog stanovništva u Republici Hrvatskoj je 67 godina. U Kninu se susrećemo s problemom brige o starijima i nemoćnima. Iako se naš sustav ponaša jednako prema svima, evo prijedloga za vlast Srbije s obzirom na to da je 23 posto naših žitelja srpske nacionalnosti: neka naprave jedan starački dom u Kninu ili okolici. Na taj način će se zaposliti mlade ljude, među njima i Srbe, i poboljšati skrb o starijim osobama kojima je ona doista potrebna.

To sam im već nudio i nudim im opet”, rekao je Jelić Večernjem listu i dodao kako neće komentirati tvrdnje Ivice Dačića da je zločinac i na to poručio da je dovoljno pogledati njegov životopis.

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić komentirajući obilježavanje Dana pobjede u Hrvatskoj rekao je da je Jelić zločinac zato što je kazao da Oluja nije bila akcija protiv Srba nego protiv zločinačke politike.