Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević uputio čestitku povodom Dana grada Gline, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

U prigodi obilježavanja Dana grada Gline, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja jutros su započele brojne svečanosti u gradu Glini.

Tom prigodom gradonačelnik grada Gline Stjepan Kostanjević uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

Gradonačelnik grada Gline Stjepan Kostanjević

“Drage Glinjanke i Glinjani, dragi hrvatski branitelji, čestitam vam Dan Grada Gline, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnicu VRO “Oluja”.

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević

Svečani program započeo je polaganjem vijenaca na spomen-obilježju „Suza“, nakon čega je upriličena svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gline u Hrvatskom domu.

Bit će to prigoda da se otkrije i blagoslovi spomenik u čast prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Trgu Franje Tuđmana.

Brojni gosti i uzvanici nazočit će otvorenju „Spomen-sobe u logoru Glina“ Kaznionica u Glini, dok će se u 12 sati upriličiti obilazak mjesta predaje tzv. 21. kordunskog korpusa neprijateljske vojske i pobjede Oružanih snaga Republike Hrvatske u Domovinskom ratu (kod tenka, Gornji Viduševac).

Nacionalno/D.Prša