Gradonačelnik Gline Ivan Janković: Morat ćemo ići u rebalans Proračuna

Izvor: R.Banovina

Gradsko vijeće Grada Gline održalo je 1. sjednicu kojoj su se odazvali svi vijećnici. Na samom početku sjednice gradonačelnik Ivan Janković i zamjenica Branka Bakšić Mitić položili su prisegu na svoju funkciju.

Prije prelaska na Dnevni rad, sjednica je započela Aktualnim satom na kojemu su vijećnici postavljali pitanja i na kojemu je gradonačelnik Janković najavio rebalans Proračuna:

„Imamo u Proračunu problematiku na prihodovnoj strani, odnosno s naplatom komunalne naknade. Znamo svi da su Odlukom Gradskog vijeća za prva tri mjeseca građani i pravne osobe oslobođeni plaćanja komunalne naknade. Ona inače na godišnjoj razini iznosi oko 4 milijuna kuna. Mene je to dočekalo u lipnju, a nisu još poslani računi za sljedeće mjesece. Ono što ću morati napraviti je poslati račune za komunalnu naknadu jer ne možemo retroaktivno donositi odluke.

Ići ćemo s obavijesti za građane da se jave oni čiji su objekti neuporabljivi, kako bi se pojedinačnim rješenjima oslobodili plaćanja od ožujka nadalje. To je problematika koja se neće riješiti brzo, jer je prihodovna strana umanjena te je to nešto što će se protegnuti kroz naredno razdoblje dok se ne uspostavi mehanizam obnove i dok se ne vratimo u neko normalno stanje“

Gradonačelnik je odgovorio i na pitanje kada se planira dovršetak projekta Gradske tržnice:

„Radi se o nekih milijun kuna i rok je negdje krajem rujna. Do sada je to isfinancirao Komunalac putem kratkoročnih kredita dok ne napravimo rebalans i osiguramo dodatna sredstva. Problem je, po uvidu što smo napravili, projekt. Kvalitetan projekt je bitan za preciznu financijsku konstrukciju i izvedbu. Projekt je napravljen s dosta grešaka, to se pokazalo na izvođenju. Što je, tu je. Mi to sad moramo završiti. Svi se slažu da je projekt loše napravljen. To je razlog zašto je izašao iz financijskog okvira. Ja sam došao na sam završetak tog projekta. Jedino što mogu napraviti je završiti ga!“

Dnevni red 1. sjednice Gradskog vijeća Grada Gline jednoglasno je usvojen, na koji je dodan prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt složene građevine ŠRC Banovac i izgradnja glavnog nogometnog igrališta s atletskom stazom.