Gradonačelnik Dumbović: “Zapamtimo jednu poruku, djeca su nam najvažnija kao i njihove potrebe”!

Na početku Dječjeg tjedna u Petrinji, a povodom Međunarodnog dana djeteta gradonačelnik Darinko Dumbović je sa zamjenicom Viktorijom Kaleb u Velikoj vijećnici Gradske uprave primio djecu iz Dječjeg vrtića“Petrinjčica“, te učenike osnovnih i srednje škole.

Tom prigodom kazao je da im se obraća kao otac, djed i kao gradonačelnik, jer ima svoje unuke, ima svoju djecu i nastojim da sve u životu pokreću naša djeca.

“Iskreno mogu reći da sam kroz ove 4 godine kao gradonačelnik imao veliku obvezu da prvo pogledam djecu. Mislim da zajedno možemo ispuniti sve želje kao i to da budemo Grad prijatelj djece. U zadnje četiri godine uspjeli smo napraviti klizalište, igralište, kino, obnoviti vrtić i približili smo se dobivanju statusa Grad prijatelj djece.

Želim da u ovom Dječjem tjednu svi vi mladi budete aktivni i da se samo podsjetimo na one obveze koje smo dobili uz određene zadatke, a ja ću kao gradonačelnik nastojati da vaše zadatke riješim.

Želim da zapamtimo jednu poruku, a to je da su nam djeca najvažnija kao i njihove potrebe“, rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović.

Tom prigodom djeca su gradonačelniku predala svoje poruke, te također izravno postavljala pitanja vezano za biciklističke staze, krpanje rupa u ulicama, uređenje fontane u parku, računala u školama, park za pse, poboljšanje uvjeta života za osobe s invaliditetom.