Gradonačelnik Dumbović upriličio prijem za umirovljene djelatnike Gradske uprave

U Maloj vijećnici Grada Petrinje gradonačelnik Darinko Dumbović, sa zamjenicom Viktorijom Kaleb, održao prigodni božićni domjenak za umirovljene djelatnike Gradske uprave.

Tom prigodom je zahvalio bivšim djelatnicima na njihovom doprinosu u radu za grad, naglasivši kako nisu zaboravljeni.

„Dragi moji umirovljenici Gradske uprave Grada Petrinje, drago mi je da vas mogu pozdraviti u ime svoje zamjenice Viktorije Kaleb, u ime svoje pročelnice financija. Želimo vas imati u kontinuitetu zbog svega onog što ste radili u Gradskoj upravi. I kao čovjek koji ulazi upravo u te godine kad sam najbolji za mirovinu, sve se više moj habitus senzibilizira i ova moja procjena je sigurno na pravom mjestu jer se radi o vama, ljudima koji ste obilježili rad u ovom gradu i lupili temelje ovog grada.

Trebamo pokušati što više senzibilizirati i ostale ustanove koje imaju umirovljenike da se o njima vodi briga jer nekako kad čovjek ode u mirovinu ostane zapostavljen. Prati sve događaje, posveti se malo više obitelji, ali kad te kolektiv ne zaboravi i kad ima jedno određeno poštovanje i da vam na kraju godine kaže hvala – to je red. Zato sam htio da se danas nađemo uz čašicu i skromni domjenak da se počastimo. Želim vam zahvaliti i u ime ovih mladih generacija na koje ste prenijeli i vi svoje znanje. Puno ste puta u životu radili posao koji mnogi vaši sugrađani nisu vidjeli, ali bio je to izuzetno važan posao. Obično se vidimo mi koji izlazimo po medijima, ali vi ste ta pozadina uz koju sve funkcionira. Danas umirovljenici ne bi trebali biti trošak društvu, nego nadgradnja života i obveza svih generacija koje su ispod vas. Za svoj radni vijek bi trebali biti nagrađeni—ako nema mogućnosti za financijske nagrade, uvijek postoji ta topla ljudska riječ.

Danas smo u vremenu adventa, iščekivanja Božića, Nove godine i želimo poželjeti vama i vašim obiteljima sve najbolje da u danima blagdana doživite radost, ljubav i mir.“

U ime umirovljenih djelatnika gradske uprave nekoliko riječi rekla je gospođa Milka Pavišić, bivša pročelnica za financije, koja se zahvalila i izrazila zadovoljstvo što oni kao bivši djelatnici nisu zaboravljeni kazavši kako je njima ovo više od domjenka te da se oni nisu otuđili od Gradske uprave, nego još prate što se u njihovom gradu događa i znaju kako grad velikim koracima stupa naprijed. Naglasila je kako je zadovoljna velikim iznosom EU sredstava koje Grad povlači i novim projektima koje Grad planira i provodi i da se nada da će Županija postati pravi partner Gradu. Zahvalila je mladoj generaciji istaknuvši da su im oni uvijek na raspolaganju.