Gradonačelnik Dumbović s predstavnicima talijanske tvrtke Ricotto

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović danas je primio gospodarstvenike iz Talijanskog Torina, predstavnike firme Ricotto, te pojasnio namjeru :
„Postoji želja da kroz jedan partnerski odnos za sve poduzetnike koji vide da je Grad Petrinja jedna dobra prilika, organiziramo ovakve sastanke.

Posebno mi je drago što je priča iz Petrinje prešla granicu i ušla u EU, znači radi se o Italiji, radi se o gosp. Lucianu Ricottiju koji je gazda jedne velike prijevozničke firme i zanima ga prostor za radione i za ono što želi investirati preko Intervencijskog plana i ono što očekuje od grada i da vidi ovdje jednu svoju priliku.

Ja kao gradonačelnik u svoje ime osobno i u ime svojih najbližih suradnika želim dobar doček u Petrinji i da kroz preliminarni razgovor možemo doći do cilja. „

Luciano Ricotto je između ostalog predstavio tvrtku:

“Mi predstavljamo jednu Europsku firmu, Ricotto koja fakturira oko 13 milijuna eura godišnje.
To je tvrtka sastavnica još jedne firme koja ima 100 djelatnika i koji se bave prijevozom kako željeznicom tako i cestovnim putem. Naši klijenti su multinacionalne firme ; što se tiče prijevoza, cisterni, svega, mi smo u toj branši među vrhunskim klijenentima.

Ovakav isti projekt smo radili i u Bosni i pokazao se izuzetno pozitivan i imamo prihod od 4 miliona eura svake godine i povećava se iz godine u godinu, a tamo smo od 2012.g.”

Gradonačelnik Dumbović naglasio je da je kao gospodarstvenik u politici i da je zadovoljan ovim razgovorima te je istaknuo :

„ Ovi razgovori su preliminarni i moram naglasiti činjenicu da moj tim ljudi kroz IP i pilot projekat 5 gradova, te činjenicu da mi dajemo mjesečno 3.000 kn za zapošljavanje i da je to vrlo značajno za jednu ovakvu investiciju.

Grad Petrinja i tvrtka Ricotto zajednički su dalje u potrazi za kvalificiranim vozačima, jer ova tvrtka može kupiti i dovesti kamione, ali ako nema vozača sve pada u vodu.”

Gradonačelnik je istaknuo činjenicu da je Petrinji važno da sjedište firme bude u Petrinji i odmah je ponudio prostorno Centar za šljivu i kesten da se može imati sjedište, a sve dalje je zajednički cilj.

Ovo je dobro da građani čuju, da imamo odmah i žurno kvalitetne prostorne mogućnosti, tu također apeliram i na Gradske vijećnike.” kazao je gradonačelnik Darinko Dumbović.