Gradonačelnik Dumbović potpisao ugovor “Izgradnja vidikovca na Hrastovačkoj gori”

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje potpisao je danas Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja Vidikovca na Hrastovačkoj gori“.

Projekt je u Intervencijskom planu Grada Petrinje, ukupne vrijednosti 1.080.292,82 kuna, za njegovu provedbu odobrena su nepovratna sredstva u iznosu od 917.900,84 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, a 161.982,51 kuna biti će osigurano iz Proračuna Grada Petrinje.

Svečano potpisivanje održano je u Nacionalnom parku Paklenica, a Ugovor su u ime Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU potpisali ministrica Gabriela Žalac i Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU s jedne strane i s druge strane, u ime Grada Petrinje gradonačelnik Darinko Dumbović.

Ovaj projekt ima značajnu ulogu za samu lokaciju Planinarskog doma koja će biti jedna poboljšana turistička ponuda gdje se očekuje veći broj posjetitelja kao i različite skupine posjetitelja.