Gradonačelnik Dumbović: Pomozimo obitelji Kovčević, to je naša ljudska obveza i dužnost

Kod OTP banke otvoren je poseban broj žiro-račun na koji se mogu uplatiti novčana sredstva za pomoć obitelji: Ružica Kovačević – HR8624070003105081801

Djelatnici petrinjskog Komunalaca i iz Javnih radova očistili su i odvezli stvari iz obiteljske kuće Ružice Kovačević, koje su uništene u požaru koji se dogodio u subotu, 29. srpnja.

Ovavljene radove obišao je Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, te istaknuo kako je napravljen prvi korak u kojem je kuća očišćena, te da se tek sad vide pravi razmjeri štete nastale od požara.

Također je naglasio: „Ono što ćemo kao Grad pomoći, to je građevinski materijal u vrijednosti 20 tisuća kuna. Jako puno ljudi zove nakon prvog obilaska i pita za broj žiro-računa kako bi i na taj način, svojim financijskim donacijama, pomogli obitelji čiji je suprug i otac bio hrvatski branitelj i logoraš, a poginuo je na poslu 2010. godine.

S te strane trebat će se za određenu pomoć obratiti i nadležnim ministarstvima i službama.

Ono što znamo sigurno će biti puno pomoći u građevinskom materijalu, ali obitelji je potreban i novac, jer ovdje se radi o kući koja je vlasništvo obitelji i mislim da ta obitelj očekuje da svi zajedno pokažemo da nisu sami.

Smatram da će i direktori naših gradskih poduzeća Privrede i Komunalca također dati svoj doprinos i upravo sam s direktorom Lovrekovićem dogovorio da će se maksimalno uključiti i Javni radovi, kojima se iskreno zahvaljujem u ime svih nas, te vjerujem kako ćemo naći snage da za mjesec i pol, dva, pripremimo kuću za stanovanje prije zime.“