Gradonačelnik Dumbović osudio neprimjerene grafite, pozvao institucije da pronađu počinitelje vandalizma

Tijekom produženog uskršnjeg vikenda nepoznati je počinitelj(i) išarao neprimjerenim grafitima spomenik žrtvama fašističkog terora u Banskom Grabovcu, na području Petrinje. Promptno je reagirao gradonačenik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović koji je osudio ovo vandalsko dijelo.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Grafiti koji su za svaku osudu..
Osuđujem ih i kao čovjek, građanin i kao političar, gradonačelnik i saborski zastupnik, a uvjeren sam da dijelim mišljenje velike većine građana Petrinje.
Petrinja je grad koji je puno propatio u Domovinskom ratu, proveli smo godine u progonstvu, vratili se u svoj grad, obnovili da i danas činimo sve što je u našoj moći da Petrinja bude grad svih svojih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu , vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

Kao gradonačelnik naravno osuđujem svaki pokušaj da se od Petrinje napravi “grad slučaj” jer ovdje živimo jedni pokraj drugih u miru, međusobnoj toleranciji i uvažavanju, u demokraciji koja znači imati pravo na svoj stav i svoje mišljenje, uvažavajući druge, ali i poštujući zakone države koju smo stvarali u Domovinskom ratu i koja je danas dio moderne Europe.

Ovakvi grafiti djelo su pojedinaca, a imaju za cilj isprovocirati nemir i strah među građanima, te poljuljati međusobno povjerenje koje je tijekom godina u gradu obnovljeno.
Uvjeren sam da će policija i svi oni kojima je to posao učiniti sve da se počinitelji ovog kaznenog djela otkriju i sukladno zakonu i procesuiraju.