Gradonačelnik Dumbović: “Odluku o povećanju cijena odvoza otpada neću potpisati”

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović energično je reagirao na (ne)spretnu izjavu dir. petrinjskog Komunalca
Lovrekovića da će se cijene odvoza otpada povećati.

Obzirom na komentare i najave direktora gradskog poduzeća “Komunalac” o povećanju cijena odvoza otpada u našem gradu, odlučio sam javno reagirati.

Kao gradonačelnik sam po funkciji ujedno i Skupština poduzeća, te donosim i potvrđujem odluke u poslovanju “ Komunalca”, pa tako i odluku o promjenama cijena usluga odvoza otpada. Istup direktora Lovrekovića je njegovo promišljanje o poteškoćama s kojima se on i njegovi suradnici svakodnevno susreću u svom radu, ali ne i nešto što je usuglašeno na razini Skupštine poduzeća, tim više što sam u svim dosadašnjim razgovorima na ovu temu dao jasno do znanja da takvu odluku neću potpisati.

Kod formiranja cijena usluga, osim financijske isplativosti svakako treba uzeti u obzir i aktualnu situaciju koju epidemija korone ostavlja na cijelo društvo, gospodarstvo, ali i na financijske mogućnosti naših građana. U Petrinji smo do sada uložili i rada i sredstava kako bi osigurali najbolju opremu za odlagalište u Taborištu, 24 tisuće kanti , vozila, kompaktor,mobilna reciklažna vozila. Direktor nije izabran da bi javno formirao cijene i najavljuje poskupljenja nego da se brine o standardu usluga. Nadam se da će iz ovog svega izvući pouku i biti odmjereniji kod svojih izjava, za dobrobit svih.

Svjestan sam da je ova vijest među građanima izazvala zabrinutost , pa i neizvjesnost i zato sam imao potrebu javno je demantirati.