Gradonačelnica Petrinje Komes i ravnateljica Brebrić sklopile “deal” za većinu u Gradskom vijeću ???

Izvor: Facebook/Ilustracija/Nacionalno

Darinko Dumbović, bivši saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje, koji je proveo dva i pol mjeseca u pritvoru zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju, nakon razno raznih, kako medijskih, političkih ali i (ne)ljudskih podmetanja „nogu“, nedavno je najavio svoj povratak politiku.

Svoj povratak naglasio je čini samo iz jednog razloga, jer je uvjeren da ima snage, volje i hrabrosti suočiti se s politikom nerada i tapkanja na mjestu koju vodi gradonačelnica Magdalena Komes i vladajući u Gradskom vijeću. Dodao je da se sve odvija presporo, napredak se mjeri puževim korakom, a petrinjci uzalud ovakvim neradom očekuju rješenja i pomake naprijed.

Kako je naš portal Nacionalno već pisao, mnogima se u Petrinji, poglavito onima koji glume nesposobne marionete tresu „gaće“, jer očito je da dolazi vrijeme otkrivanja prave istine, i prave borbe za grad kojega vole istinjski domoljubi.

Da je to tako, ekskluzivno doznajemo da je danas, Darinko Dumbović kao gradski vijećnik Grada Petrinje povukao svoj prvi potez, te podignuo je kaznenu prijavu protiv Vesne Brebrić, ravnateljice Hrvatskog doma u Petrinji i Magdalene Komes kao gradonačelnice Grada Petrinje.

Nadalje, navodi se u prijavi da su kazneno prijavljene Vesna Brebrić i Magdalena Komes koristeći svoj službeni položaj i ovlasti, Vesna Brebrić kao ravnateljica Hrvatskog doma i Magdalena Komes kao gradonačelnica pogodovali Vesni Brebić i to tako da su Grad Petrinja i Hrvatski dom direktno sklapali poslove na način da su u kontinuiranom poslovnom odnosu s obrtom Vesne Brebrić „GB SOUND“ obrt za usluge i video produkcije, oštetile Hrvatski dom i Grad Petrinju i to na način da su Vesni Brebrić omogućili stjecanje značajne imovinske koristi.

U kaznenoj ptijavi, na kraju se navodi da su Vesna Berbić i Magdalena Komes koristeći svoj službeni položaj i ovlasti poodovale obrtu Vesne Berbić sklapajući direktne pogodbe oštetile Hrvatski dom i Grad Petrinju a one su se materijalno okoristile.

Temeljen ove prijave, Policijska postaja Petrinja obavijestit će Općinsko državno odvjetništvo u Sisku koje će temeljem svoje nadležnosti provesti sva „češljanja“ kako bi se rasvijetlio „lov u mutnom“ odnosno, nezakonito uzimanje imovinske koristi poznatih građanki Grada Petrinje.

Prijava 001