Građani Splita kuhaju za vatrogasce

Foto: HRT

Građani Splita pomažu vatrogascima. Volonteri, među njima i članovi Udruge Anđeli vatrogascima koji brane Žrnovnicu jutros su odnijeli hranu i piće. Splitski kuhari, ali i mnogi iz drugih dijelova Hrvatske okupili su se u hotelu Lav i kuhaju za vatrogasce.

Nakon što se bura smirila, od utorka ujutro u 6 sati na gašenju požara na splitskom području ponovno su angažirane protupožarne namjenski organizirane snage Oružanih snaga iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, a u gašenju sudjeluju i kopnene vojne snage. U gašenju požara pomažu četiri kanadera i dva airtractora, izvijestili su iz MORH-a.

U požaru koji od ponedjeljka bukti na više kilometara dugoj fronti od Omiša do Splita lakše je ozlijeđeno 80 osoba, uglavnom vatrogasaca. Uglavnom se radilo o reakcijskom konjuktivitisu, prekomjernom udisanju dima i lakšim opeklinama ruku i nogu. Na požarištu se i dalje nalaze naša tri tima liječnika, tehničara i vozača koji gasiteljima pružaju pomoć u slučaju da im ona zatreba, kazao je ravnatelj županijske Hitne medicinske pomoći Leo Luetić.