Građani Ogulina pozvani da pripreme vodu, svijeće, šibice, baterije za svjetiljke i radije, hranu, lijekove i druge potrepštine za nekoliko dana

D.Prša/Ilistracija/Nacionalno
D.Prša/Ilistracija/Nacionalno

U Ogulinu, koji je već bio poplavljen, strepe od nove kiše. Zbog izlijevanja rijeke Dobre u Ogulinu je poplavljeno više od tisuću objekata te ugroženo 400-tinjak kućanstava. Tijekom dana voda se povukla s ulica i normalizirana je opskrba strujom. Ipak, vojska ostaje na ispomoći zbog najavljenih novih obilnih oborina.

Ogulinski stožer civilne zaštite po podne se oglasio priopćenjem. Između ostalog mole građane da si pripreme flaširanu vodu, svijeće, šibice, baterije za ručne svjetiljke i radijske aparate, hranu, lijekove i druge potrepštine u količinama dovoljnim za nekoliko dana.

Građane se obavještava, s obzirom na prognozu za idućih nekoliko dana i mogućeg  nailaska novog vodnog vala, da ako imaju potrebe za vrećama s pijeskom, iste mogu dobiti, ali se mole da sami osiguraju prijevoz.

I Karlovac se priprema za novi vodni val jer jaka kiša pada od 18 sati. Biljana Železnjak iz Hrvatskih voda izjavila je za HRT da se tijekom noći i prrvom dijelu sutrašnjeg dana očekuje opadanje vodostaja svih karlovačkih rijeka. Nakon toga se u slivnom području Kupe i Dobre očekuje novi vodni val koji će prouzročiti porast vodostaja, pa tako i u Karlovcu. Prema prognoziranim oborinama, očekujemo da će vodni val biti sličan koji je već bio u Karlovcu, rekla je Železnjak.

Iz Kriznog stožera se doznaje da su sve raspoložive snage već na terenu, u pripremi. Za sada se Karlovčani ne bi trebali bojati, ali što će donijeti kiša, znat će se tek sutra i preksutra.

Od novih oborina strepe i na zadarskom području. Prema prvim procjenama, šteta od poplava je oko milijardu kuna.