Građani Hrvatske dali veliku podršku nakon istupa saborskoj zastupnici Lesandrić

Ivana Ninčević Lesandrić/Izvor: Facebook

Nakon istupa u Saboru kada je emotivno i potresno govorila o kiretaži koju su joj liječnici radili bez anestezije, Ivani Ninčević Lesandrić stižu podrške građana sa svih strana, dok se većina kolega zastupnika i zastupnica suzdržala od komentara.

11. 10. 2018.

Objavljuje Ivana Ninčević – Lesandrić u Četvrtak, 11. listopada 2018.

Društvene mreže pretrpane su čestitkama na hrabrosti potresnog svjedočanstva.

Podsjetimo, zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić u četvrtak je, u vrlo emotivnoj replici ministru zdravstva Milanu Kujundžiću tijekom rasprave o opozivu ministra kazala da je na Hitnoj pomoći nedavno završila zbog spontanog pobačaja i da su uvjeti koji su je dočekali “na razini 15. stoljeća”.

“Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije. Strugali su mi maternicu bez anestezije. To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu. To je 30 minuta ponižavanja svake žene od tisuća žena koje su potpisale peticiju. Namjeravate li ovo promijeniti i kada”, pitala je Ninčević Lesandrić ministra te dodala da ne želi da se to i jednoj ženi ponovi.

Uslijedile su brojne reakcije građana i građanki na društvenim mrežama. Izdvajamo samo neke:

‘Kapa dole za ovu hrabru ženu’

‘Slušala sam…dostojanstvena je bila, glas joj nije zadrhtao, žena koja drži do svih žena….a njonjo ju ušutkavao…ušutkavao….ali dovršila je svoje ne obraćajući pažnju na njega…kao da ga nema…bravo gospođo!!!!!!’

‘Svaka čast na hrabrosti, ali nažalost imam dojam da Vam ne vjeruju. Samo hrabro!’

‘Ivana, hvala ti na hrabrosti što si ovo podijelila sa svima nama, samo hrabro naprijed u borbi za bolju dostupnost i sveobuhvatnost zdravstvene zaštite’

‘Gospođo Ivana, jako mi je žao zbog svega šta ste prošliželim Vam puno sreće u životu’

‘Poštovanje, Ivana. Hrabro do neba’ (N1)