Povezite se

Vijesti

Grad Zagreb planira srušiti stari i graditi novi Dinamov stadion

Objavljeno

-

Grad Zagreb planira srušiti postojeći Dinamov stadion u Maksimiru i izgraditi novi s 30.000 mjesta, te pomoćni stadion s 3000 – 4000 mjesta, a uz bazenski kompleks gradit će se atletska borilišta i razni tereni na otvorenom.

Pročelnica zagrebačkog Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanja Jerković poručila je u srijedu na predstavljanju programa javnog urbanističko-arhitektonskog natječaja za SRC Svetice da će se na novom Dinamovom stadionu moći igrati utakmice po svim europskim i svjetskim standardima, što do sada nije bio slučaj.

“Budući da se radi o iznimno važnom gradskom objektu, prioritetno je da se sustavno krene u izgradnju novog stadiona. Odgađanje takve odluke dovelo je do narušenog statičkog stanja stadiona i nemogućnosti da se bilo kakvim preinakama on dovede do standarda koje zahtjevaju FIFA i UEFA, zato je neizbježno uklanjanje sadašnjeg stadiona i projektiranje novog”, rekla je Jerković novinarima. 

Na pitanje hoće li Zagreb biti partner Dinamu u gradnji novog stadiona odgovorila je da su ” Dinamo i Zagreb neodvojivi”, a o vrijednosti projekta još ne može ništa reći. 

Današnji sastanak jedan je od posljednjih za pripremu natječaja urbanističko-arhitektonskog rješenja za cjelovitu zonu Svetice, koja pokriva oko 23 hektara u užem i 32 hektara u širem obuhvatu, južno okretište i podzemnu garažu. 

“Planira se novi nogometni stadion zajedno sa pomoćnim terenima i uredskim prostorima, a uz bazenski kompleks dodatno će se isplanirati velika atletska tribina s atletskim borilištima i raznim terenima na otvorenom”, kaže Jerković. 

Budući da je to jedan od najzahtjevnijih natječaja, trajat će šest mjeseci, a Jerković vjeruje da će do kraja godine biti poznati rezultati. Novi stadion trebalo bi početi graditi 2022. godine.

Na pitanje što je s planiranom gradnjom nogometnog stadiona na Kajzerici i u Blatu, Jerković je rekla da su to drugi projekti vezani za gradnju nacionalnog nogometnog stadiona.   

Predsjednica Uprave GNK-a Dinamo Vlatka Peras podsjetila je kako je 9. ožujka Dinamova skupština jednoglasno usvojila odluku o rušenju postojeće strukture Maksimirskog stadiona.

Kad Maksimirski stadion bude srušen, Dinamo će igrati na Rujevici ili na stadionu u Osijeku, ako do tada bude sagrađen.

“Veselimo se partnerskom odnosu i novom stadionu”, poručila je Peras dodavši kako bi voljeli da stadion bude izgrađen čim prije, ali ne mogu nagađati hoće li to biti 2023. ili 2024. godine.

Na pitanje kako će financirali gradnju Dinamova stadiona odgovorila je da moraju s Gradom dogovoriti partnerski odnos, no to još trebaju definirati.

Crna Kronika

Splitskog gradonačelnika Oparu napala dvojica muškaraca, udarali ga i vrijeđali

Published

on

Izvor: Nacionalno

Splitska je policija u petak kasno navečer izvijestila da je u Ulici Solurat napadnut muškarac ne navodeći njegovo ime, a prema pisanju lokalnih medija riječ je o splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari.

“Oko 20 sati dobili smo dojavu da je u Ulici Solurat fizički napadnut muškarac te su odmah poduzete aktivnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se dogodio incident”, rekla je za Hinu Sanja  Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Dodala je da napadnuta osoba nije zatražila liječničku pomoć.

Portal Dalmacija danas pozivajući se na neslužbene izvore navodi da je riječ o gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari, kojega su dvojica mladića najprije vrijeđala, a potom ga je jedan od njih udario.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Strašno !!! U jezeru u Zagorju se utopila dvojica maturanata

Published

on

Izvor: Zagorje.com

Prlikom kupanja u Bedekovčanskim jezerima smrtno su stradala dvojica mladića u dobi od 17 i 18 godina, izvijestila je Policijska uprava Krapinsko-zagorska.

Kako javlja Zagorje.com iz vode su ih izvukli bedekovčanski vatrogasci, koja je bila duboka i mutna.

Nakon pokušaja reanimacije, hitnom su prevezeni u bolnicu, no ipak su izgubili bitku za život.

Najžalosnije je to, da su mladići nakon podjele svjedodžbi u SŠ Krapina biciklima se odvezli do bajera na osvježenje i slavlje, koje je nažalost završilo kobno.

Ucitavanje vijesti

Svijet

Prosvjed u Beogradu, incidenti ispred Skupštine Srbije

Published

on

U nekoliko gradova Srbije i u petak navečer održavaju se antivladini prosvjedi, potaknuti prije tri dana epidemiološkom i političkom situacijom u zemlji, a ispred Skupštine Srbije su nešto poslije 21 sat počeli incidenti.

Večeras je i prosvjednika i policije manje nego prethodnih dana. Ispred zgrade srbijanskog parlamenta postavljena je metalna ograda, a nakon što je stotinjak agresivnih prosvjednika pokušalo ući u parlament, na platou ispred zgrade Skupštine raspoređene su postrojbe žandarmerije i policije.

Prosvjed je počeo mirno, uz blokadu prometa ka središtu grada, a nekoliko skupina agresivnih prosvjednika, od kojih neki s ‘fantomkama’ na licu, bili su vrlo agresivni i prema izvjestiteljima beogradskih medija i u naguravanju potisnuli novinare sa stubišta ispred Skupštine.

Prosvjednici su razbili prozore na zgradi parlamenta.

Oko 21:45 policiji je počelo pristizati pojačanje.

Policija je ranije priopćila da je nakon napada i uboda nožem u svađi ispred parlamenta uhapšen napadač (47) koji je ozlijedio tridesetdvogodišnjeg muškarca. 

Ucitavanje vijesti

Najčitanije