Grad Zagreb organizira specijalističke preglede pluća i bronha za hrvatske branitelje

Pixabay

Zagrebački Gradski ured za branitelje objavio je u četvrtak kako, u suradnji s Poliklinikom za bolesti dišnog sustava, nastavlja s organiziranjem specijalističkog pregleda pluća i bronha za hrvatske branitelje i članove obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s prebivalištem u Zagrebu.

Zahtjevi za takav specijalistički pregled zaprimaju se u Gradskom uredu za branitelje u Vodnikovovoj 14, svaki radni dan od 8 do 15 sati, a utorkom i četvrtkom do 18 sati, priopćili su iz Gradskog ureda za branitelje te poručili da će zahtjeve zaprimati “do popunjenosti kapaciteta”.

Za sve informacije zainteresirani hrvatski branitelji i članovi obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata mogu se obratiti u taj gradski ured ili na slijedeće brojeve telefona: 01/6166 282 ili 01/6100 389.

Inače, pregled pluća i bronha ciljano je namijenjen ranom otkrivanju plućnih bolesti te prevenciji najčešćih malignih oboljenja koji čine jedan od najčešćih uzroka smrti prema podatcima koje je Gradski ured za branitelje objavio u Publikaciji “Uzroci smrti hrvatskih branitelja 15 godina poslije”.

Dosadašnji korisnici izražavaju izrazito zadovoljstvo kvalitetom pregleda i kompletne usluge koju dobivaju bez uputnice liječnika i dužeg čekanja, ističu u priopćenju iz Gradskog ureda za branitelje.