Grad Vukovar za 10,3 milijuna kuna kupio derutni hotel “Dunav”

Izvor: Valerija Lozančić

Derutni objekt hotela “Dunav”u središtu Vukovara kupio je Grad Vukovar za nešto više od 10,3 milijuna kuna od dosadašnjega vlasnika tvrtke “Eurco” iz Vinkovaca, izvijestio je u srijedu na konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Riječ je o derutnom osmokatnom objektu u središtu grada, na ušću rijeke Vuke u Dunav koji godinama nije u funkciji. Gradonačelnik Penava rekao je da je Grad Vukovar kupio taj objekt za deset milijuna i 360 tisuća kuna, te da je kupoprodajni ugovor između grada i “Eurca” potpisan 23. siječnja ove godine.

“Svjesni smo da posao gradske uprave nije voditi gradske smještajne kapacitete, ali na ovaj hrabar i netipičan korak odlučili smo se jer smo svjedoci kako privatni investitori u posljednjih deset godina nisu pokazali nikakav interes za obnovu toga objekta”, istaknuo je Penava. Dodao je kako je svjestan i velike odgovornosti za obnovu toga objekta koji se prostire na gotovo šest tisuća četvornih metara građevinske bruto površine.

Obnova hotela “Dunav” kandidirat će se za financiranje iz europskih fondova kao projekt Društveno-obrazovnoga centra “Dunav” koji bi, uz smještajne kapacitete, sadržavao i konferencijske dvorane, javne prostore, poslovne prostore i druge sadržaje.

Procjenjuje se da bi za realizaciju toga projekta trebalo 35 milijuna kuna, a projektna dokumentacija trebala bi biti gotova do kraja ove godine. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nada se da će se cijeli projekt realizirati do početka 2021.