Grad Vukovar potiče gospodarstvenike s dva milijuna kuna

Foto: Hina

Gospodarstvenicima koji su ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Vukovara u 2018., u ponedjeljak su uručeni ugovori kojima je odobreno 102 zahtjeva u ukupnoj vrijednosti od 1,85 milijuna kuna.

Potpisane ugovore uručili su vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i dogradonačelnica Ivana Mujkić.

„Grad izravno potiče svoje poduzetnike s ukupno dva milijuna kuna, javni poziv za dodjelu ovih bespovratnih potpora objavljen je u ožujku, zaprimljeno je do sada 118 zahtjeva za potporom, a odobreno 102 u iznosu od 1,85 milijuna kuna“, rekao je Penava.

Naglasio je da vukovarskim poduzetnicima na raspolaganju stoji i daljnja 4 milijuna kuna iz Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara kao i još 7 milijuna kuna iz Intervencijskog plana grada Vukovara.

„Ovih 13 milijuna kuna dovoljno govori da je gradskoj upravi na prvome mjestu gospodarstvo, da ono postane snažno, održivo, otporno na rizike te u konačnici doprinosi upošljavanju građana i razvoju grada“, dodao je Penava.

Program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Vukovara za 2018. godinu sadrži ukupno 14 mjera, najkorištenija je mjera očuvanja postojećih poduzetnika za koju je potpisano 48 ugovora vrijednih 453.304 kune, oko 440.000 kuna isplaćeno je poduzetnicima za nabavu nove opreme iz mjere jačanja konkurentnosti u proizvodnji, a sa oko 167.000 kuna sufinancirano je otvaranja novih obrta ili društava, njih ukupno 18. (H)