Grad Split pred kolapsom ! Prijeti mu blokada cijelog sustava

Izvor: Nacionalno/M.Prša

Nagađalo se da bi do ovakvog scenarija zaista i moglo doći. Prije nekog vremena objavili smo informaciju kako je drugi grad po veličini u Hrvatskoj, Split, pred blokadom, a prema najnovijim informacijama to će se očito i ostvariti ako se ne dogodi nešto izvanredno …

Podsjetimo, dr. Nebojša Knežević, poznati splitski specijalist za unutarnje bolesti, koji je godinama radio u KBC-u Split, još je ranije predao Sudu zahtjev za rješenje o ovrsi, a danas su iz Banovine potvrdili da je dr. Knežević taj isti zahtjev za ovrhom i predao.  Iz grada Splita i Banovine zasad vlada zavjet šutnje na tu temu , očitovat će se o svemu početkom idućega tjedna.

Grad Split bi mogao biti blokiran financijskim “utegom” od oko 150 milijuna kuna, koliko po presudi Županijskog suda u Zagrebu duguje dr. Nebojši Kneževiću, suvlasniku najvećeg dijela parcela na TTTS-u oko kojih je sa svojom suprugom i još jednim tužiteljem godinama vodio spor protiv Splita, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Doktor Knežević je na TTTS-u vlasnik oko 65.000 metara četvornih.

Tako bi gradu i gradskim strukturama na naplatu i potraživanje mogli doći grijesi prijašnjih gradskih struktura kao i aktualne gradske vlasti koja u dvije godinew koliko su već u Banovini  nije uspjela dogovoriti s dr. Kneževićem povodom njegovih golemih potraživanja koje ima prema gradu.

Ukoliko dr. Knežević doista blokira Grad, u Splitu bi nastao potpuni kolaps sustava te bi upitno postalo funkcioniranje vrtića, vatrogasaca, socijale…