Grad Split izgubio spor u korist dr. Kneževića i drugih na TTTS-u – Split pred blokadom?

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Grad Split izgubio je spor u korist Nebojše Kneževića i drugih vlasnika zemljišta na TTTS-u (Trgovačko transportnom terminalu Split), u istočnom dijelu grada, a o tome je neslužbeno izviještena službenica Grada Splita od ovlaštene osobe u splitskom sudu, izvijestili su u četvrtak iz splitske Gradske uprave, naglasivši da ako se ova presuda zaista potvrdi – bit će ugroženo normalno funkcioniranje Grada.

  Prema pisanju medija, spor koji je Grad Split doveo pred blokadu, vodi se zbog zemljišta na prostoru TTTS-a, na kojem su Nebojša i Alemka Knežević, Srećko Mišura i tvrtka Petra Dura uknjiženi kao vlasnici velikog dijela lokacije. Upravo zato se dugo godina nije mogao graditi vodovod za Žrnovnicu, ali ni položiti energetski kabeli jer vlasnici za to ne daju suglasnost.

 “Službenica Grada Splita od ovlaštene osobe u splitskom sudu neslužbeno je izviještena kako je Grad Split izgubio spor u korist dr. Nebojše Kneževića i drugih na TTTS-u. Ovakva odluka, ako je donesena, bila bi uistinu šokantna, bila bi presedan koji bi potvrdio svu nesreću privatizacije nakon osamostaljenja Republike Hrvatske”, ističe se u priopćenju  iz Grada Splita. 

 Dodaju kako je ovo još jedan od ‘kostura iz prošlosti’ s kojima se suočava ova gradska uprava, uz Spaladium arenu, Dalmacija vino, Karepovac, Žnjan, zapuštanje Marjana, nerazvijenu infrastrukturu, a s kojim se odlučno uhvatila u koštac u cilju rješavanja. 

 “Prvostupanjska presuda donesena je na Općinskom sudu u Splitu po sutkinji Dunji Ljubičić 22. kolovoza 2016. godine, a na Županijskom sudu u Zagrebu nakon dvije godine nepostupanja, promjenom suca u postupku u listopadu  2018. godine, po sutkinji Niki Grospić Ivasović sada je navodno donijeta presuda po kojoj građani Splita moraju platiti gotovo 150 milijuna kuna dr. Nebojši Kneževiću. I to u trenutku kada u realizaciju ide izgradnja obilaznice od Mravinaca do TTTS-a i priprema svih ostalih projekata”, stoji u priopćenju Grada Splita.

 Ako se ove informacije pokažu točnima, dodaje se, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima poduzet će  sve potrebne korake kako bi se spriječila blokada Grada Splita te kako bi se zaštitila realizacija svih zacrtanih ciljeva sa sjednice Vlade, izgradnja obilaznice i vodoopskrbnog sustava na tom području. 

  “Ukoliko se ova presuda zaista potvrdi, bit će ugroženo normalno funkcioniranje Grada, svi proračunski korisnici u tom slučaju ostali bi bez prihoda, počevši od vrtića, vatrogasaca, pa do najugroženijih socijalnih skupina. U trenucima kad se pripremamo za turističku sezonu ovo bi bio šokantan udar. Gradska vlast poduzet će sve potrebne radnje kako bi zaštitila interese svojih građana”, zaključuju iz splitske Gradske uprave.